Військовослужбовцям, які втратили близьких родичів на війні, дали право на звільнення з армії

Українським військовослужбовцям, які втратили близьких родичів на війні, дали право на звільнення з армії. Йдеться про втрату близьких родичів, які загинули чи зникли безвісти, захищаючи Україну у російсько-українській війні.

Військовослужбовцям, які втратили близьких родичів на війні, дали право на звільнення з армії – today.ua
Відповідний закон підписаний президентом Володимиром Зеленським і вже набув чинності. Цим законом передбачено зміни до статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”. Зокрема, ці правки дозволяють військовослужбовцю подати рапорт про звільнення з військової служби у тому випадку, якщо хтось із його близьких родичів загинув, виконуючи свій військовий обов’язок.

У пояснювальній записці ініціатори цього документа зазначають, що раніше парламентом уже було прийнято інший закон, який передбачає для цивільних осіб право на відмову від мобілізації з цієї ж причини. Тобто, українці, які втратили на цій війні близьких родичів, не підлягають призову.

Однак за рамками цього раніше ухваленого закону залишилися військовослужбовці, в яких загинули на війні або зникли безвісти їхні близькі родичі. Адже таке також нерідко трапляється. Наприклад, якщо загинув один із братів, а інший брат продовжує воювати.

“Таким чином, для відновлення принципу справедливості пропонується аналогічним чином врахувати інтереси військовослужбовців та забезпечити їм право на звільнення з військової служби”, – йдеться у пояснювальній записці до нового законопроекту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.