Перехід на новоюліанський календар: у ПЦУ розповіли, коли та як зміняться дати церковних свят

Українці готуються до переходу на новий церковний календар
До переходу на новоюліанський календар вже практично повністю готові до Православної церкви України. Очікується лише рішення на Помісному соборі. Про це повідомив митрополит Київський та всієї України Єпіфаній у коментарі “Укрінформ”.

“Нам потрібно тільки ухвалити остаточне рішення на Помісному соборі, який відбудеться 27 липня. Ми відкрита, соборна церква, тому рішення ухвалюємо колегіально”, – сказав він.

Глава ПЦУ повідомив, що члени Синоду Архієрейського Собору вже ухвалили рішення про перехід на новий юліанський календар і очікується остаточне затвердження цього рішення на Помісному Соборі. У зв’язку з цим він зазначив, що на Архієрейському Соборі підтримку цьому рішенню висловили 99% учасників.

Єпископ Єпіфаній наголосив, що зараз громадськість активно адаптується до нового календаря. За його словами, люди не виявляють опір, оскільки перехід здійснюється добровільно, а не із застосуванням сили.

“Хто бажає на якийсь час залишатися на старому календарі, залишиться. Але зараз видно, що це буде меншість. Абсолютна більшість ухвалить рішення про перехід з 1 вересня на новоюліанський календар”, – сказав він.

Митрополит наголосив, що настав час для ухвалення цього рішення, оскільки більшість церков у світі використовують новий юліанський календар, тоді як тільки Російська Православна Церква та кілька пов’язаних з нею церков дотримуються старого стилю календаря.

“Настав час, коли ми приєднаємось до більшості у православному світі та святкуватимемо з ними православні свята”, – констатував митрополит.

Так, найближчим часом ПЦУ перейде на новий юліанський календар. Митрополит закликав приєднатися до всіх громадян України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.