Українців попередили про ціни на головні продукти: Кабмін ухвалив серйозне рішення

В Україні подорожчає низка продуктів
Український уряд ухвалив рішення щодо продовження державного регулювання цін на вітчизняні товари. Це включає встановлення максимальних націнок певні товари. Про це повідомляє “На Пенсії”.

“Прийнято рішення встановити граничний рівень торгової націнки на певні продовольчі товари вітчизняного виробництва під час воєнного стану та на три місяці після його закінчення чи скасування”, – йдеться у повідомленні.

Дані товари включають борошно пшеничне вищого ґатунку, пастеризоване молоко з жирністю 2,5%, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця (категорія С1), курячу м’ясну продукцію, батон, рафіновану олію.

Максимальна націнка на ці товари становитиме не більше 10%, включаючи витрати на рекламу, маркетинг, підготовку, обробку, упаковування та інші пов’язані послуги під час їх продажу кінцевому споживачеві.

Документ також містить розділ, який вимагає від магазинів та інших гуртових покупців розрахунків за товари з обмеженою націнкою. Це також стосується гречки, цукру, вермішелі, олії (72,5%) та мінеральній воді. Вони повинні розрахуватись за ці товари протягом десяти днів після отримання рахунку.

Таке рішення було ухвалено з метою забезпечення доступності соціальних продуктів для пенсіонерів та незаможних громадян України.

Дотримання цього рішення контролюється Державною службою України з безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів. Магазини, які завищують ціни на соціальні продукти можуть бути оштрафовані.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.