Зеленський обіцяє виплатити мільйону українців по 8000 грн.: стало відомо хто отримає кошти (ВІДЕО)

Найближчим часом до Верховної Ради України буде подано законопроекти, які передбачають підтримку населення і бізнесу, які постраждали від посилення карантину.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, передає “Це моя Україна“.

За словами президента України, згідно законопроектів пропонується одноразова матеріальна допомога для ФОПів (фізичних осіб-підприємців) і найнятих працівників.

“Якщо ви ФОП і змушені закрити свою кав’ярню, або найманий працівник і вас звільняють – ви зможете отримати компенсацію – 8000 грн”, – сказав він.

Зеленський також уточнив, як можна отримати ці кошти.

“Потрібно зайти в” Дію “, ввести короткі дані і номер банківської карти. Після перевірки даних, протягом декількох днів гроші будуть перераховані на карту”, – зазначає Зеленський.

За розрахунками влади, понад 1 млн українців отримають допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг складе 10 млрд грн, інформує Ліга.Фінанси.

Також за словами президента України, законопроекти передбачають одноразову матеріальну допомогу суб’єктам господарювання для збереження робочих місць.

“Якщо ви власник кав’ярні, ви не закрилися, але через карантин скоротили час роботи, нікого не звільнили, проте деяких працівників відправили у вимушену відпустку, тоді для виплат таким працівникам ви зможете отримати допомогу”, – пояснує він.

Він уточнив, що сума пропорційна часу так званого простою в розмірі до 8000 грн на одного працівника.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.