В Івано-Франківській області чоловіків не лікуватимуть без дозволу воєнкома: перевірки на блокпостах посилять

Без згоди ТЦК госпіталізувати військовозобов’язаного не зможуть.

В Івано-Франківській області в медичних закладах припиняють планові госпіталізації військовозобов’язаних без погодження з ТЦК.

Чоловіки віком від 18 до 59 років повинні прийти у військкомати, таке рішення прийняла рада оборони Івано-Франківської області. Водночас у медичних закладах тимчасово припиняють планові госпіталізації військовозобов’язаних без погодження з територіальним центром комплектування. А на блокпостах затримуватимуть усіх, хто не має документів.

“З огляду на ситуацію воєнного стану, невідкладно підготувати та донести до місць охорони здоров’я Івано-Франківської області своє рішення про тимчасове припинення планових госпіталізацій військовозобов’язаних пацієнтів”,
– сказав Глушков.

Це пов’язано з тим, що рада оборони Івано-Франківської області ухвалила рішення про військовий облік усіх чоловіків віком від 18 до 59 років. Медустанови зобов’яжуть повідомляти територіальні центри комплектації про позапланову госпіталізацію військовозобов’язаних. Інформацію про такі госпіталізації медики мають передавати до ТЦК щодня до 11:00.

У ТЦК заявляють, що цим наказом вони просять військовозобов’язаних прийти до військкомату для уточнення їхніх військово-облікових даних. При собі вони повинні мати військовий квиток, паспорт, медкнижку, документи що надають право на відстрочку.

Політолог Олексій Голобуцький зазначає, що таке рішення протирічить Конституції України.

Мабуть, на початку це була практична ідея – як запобігти конфліктним ситуаціям, коли військкомат не в курсі хвороби людини і починає репресивні дії. Але в підсумку вийшло капітальне порушення конституційних прав громадян. Питання, чому не спрацював жоден запобіжний правовий і організаційний механізм, орієнтований на отаких сильноініціативних?
— пише політолог.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.