Вдову зaгиблoгo героя з Івано-Франківщини побили на цвинтарі: У родичів інша версія

Любов Василів, вдова бійця «десятки» Павла Василіва, який загинув рік тому на Донеччині, стверджує, що її побили родичі чоловіка. Інцидент трапився на кладовищі біля могили героя.

Павло Василів загинув 9 червня 2022 року поблизу селища Спірне Донецької області внаслідок артилерійського обстрілу. Він був командиром одного з відділень 10 окремої гірсько-штурмової бригади. У бійця залишилися батьки, дружина та четверо дітей.

Напередодні Трійці родичі Павла найняли Службу Божу до річниці загибелі героя. Опісля всі зібрались на кладовищі біля його могили, щоб помолитися. Отут і трапився скандал між вдовою і родиною Павла.

«Хотілося б написати «Добрий вечір», та, на жаль, він аж ніяк не добрий. Ви всі звикли мене бачити доглянутою жінкою, на підборах, з посмішкою на устах, цю маску я ношу майже 7 місяців. Залишившись з трьома дітьми одна, дітьми Героя!!! Та, на жаль, правда дуже гірка, насправді я вже пів року потерпаю від цькувань, морального тиску від родичів мого загиблого чоловіка, Героя Василіва Павла. Та напередодні Зелених свят брат мого чоловіка мене побив у присутності своєї родини, при тому насміхаючись, на кладовищі біля могили чоловіка! Всі присутні після сутички продовжували цькувати мене та мою родину!», – йдеться в дописі Любові Василів.

Жінка просить надати ситуації розголосу, бо родичі й надалі продовжують їй погрожувати.

«Хто має захистити нас? Вдів, які залишились на одинці з дітьми!», – додає дружина Павла Василіва.

Також Любов Василів опублікувала довідку з лікарні, куди вона звернулась за медичною допомогою.

Лікарі діагностували забій м’яких тканин обличчя та навколоочної ділянки, а також перелом медіальної стінки правої орбіти.

Ситуація й справді швидко набула розголосу. За вдову вступились правозахисниці та громадські активісти.

Читайте також  У центрі Франківська небайдужа та поліція допомогли повернути втрачені документи та гроші

Не забарились і пояснення від родичів. Мати героя Марія Василів стверджує, що невістка їх спровокувала на сварку.

«Після поминальної Служби Божої за моїм сином я з дітьми, з родиною, з друзями мого загиблого сина поїхали на його могилу помолитися і вшанувати честь і пам’ять. Люба, побачивши, що ми приїхали на кладовище, прибігла з відром води, нібито помити лампадки. Але по суті, щоб спровокувати конфлікт і не дати можливості нам спокійно помолитися. Я, як мама, зробила їй зауваження, щоб вона дала нам помолитися. Після чого вона почала мене обзивати нецензурними словами, біля мене були мої сини, які почали заступатися за мене. І вона накинулися з кулаками на одного з них, в результаті порвала одяг на ньому і подряпала йому шию. Після того, як її відтягнули, вона почала проклинати всю мою родину моїх дітей і внуків», – йдеться в дописі Марії Василів.

Конфлікт в родині давній і почався через виплати.

«Так, причина в грошах. Держава поділила і батькам Павла. Але Люба сказала, що це її гроші, щоб повернути їх, що я її обголила до нитки, хоч я допомагала їй, як могла. Так – не повернули. В сина є ще дочка від першого шлюбу, якій ми купили квартиру і все, що їй було потрібно», – додає Марія Василів.

Наразі відомо, що Любов Василів написала заяву в поліцію.

Пізніше жінка зняла відео і розповіла, як все було. За її словами, брат чоловіка Андрій вилив на неї відро брудної води і вдарив кулаком в обличчя – і ніхто з 16 людей, які прийшли помолитися до могили Павла Василіва, не заступився за його вдову.

Читайте також  Є свідки того як це сталось? Невідомий персонаж під 40 років побив дідуся «Дай пару копійок»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.