На Львівщині військкомат допомагав ухилянтам тікати за кордон

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

У Львівській області викрили керівника військкомату, лікаря та солдата-водія, які допомагали ухилянтам під час мобілізації уникати військової служби та тікати за кордон. Коштувала така “послуга” 3 тисячі доларів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідування.

Слідчі викрили керівника Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в.о. голови військово-лікарської комісії та солдата-водія цього ж центру. Вони за 3 тисячі доларів допомогли чоловіку уникнути військової служби та виїхати за кордон. Ухилянту надали фальшивий висновок ВЛК про непридатність до військової служби.

У “пакет послуг” входила видача тимчасового посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про тимчасову непридатність до служби, що надавало право вільно перетинати держкордон. Крім того, в.о. голови ВЛК підбурила лікаря-уролога місцевої лікарні скласти акт дослідження стану здоров’я без огляду та аналізів. До акту лікарка внесла неправдивий висновок щодо наявності у військовозобов’язаного тяжких хронічних захворювань у стадіях загострення”, – йдеться у повідомленні.

Чотири фігуранти звинувачуються за низкою статей Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 332 КК України – сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчиненому організованою групою з корисливих мотивів;
ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища;
ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України – організація службового підроблення, а саме складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого, за наступних обставин.
Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте також  Чи законно заповнювати повістку просто на вулиці перед врученням: Відповідь юриста

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.