Українцям повідомили, на скільки зростуть тарифи на холодну воду

В Україні готуються переглянути тарифи на холодну воду Стало відомо, як можуть змінитися суми у платіжках за комунальні послуги.

Українцям повідомили, на скільки зростуть тарифи на холодну воду – today.ua
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, готується підвищити тарифи на холодну воду та водовідведення. Підвищення тарифів на водовідведення планувалося з 1 червня. Розгляд питання перенесли на 14 червня.

Як зміняться тарифи на воду
Для кожного водоканалу діють свої тарифи на холодну воду. Тому ціни на ресурс у регіонах відрізняються.

Жителям Одеси планували підвищити тариф на воду до 44,86 грн/кубометр з ПДВ (зараз 35,15 грн), для столичних мешканців – до 40,46 грн/кубометр з ПДВ (зараз 30,38 грн).

У Вінниці тариф пропонували встановити на рівні 47,75 грн/кубометр з ПДВ (зараз 25,62 грн), у Дніпрі — 38,79 грн за кубометр з ПДВ (зараз 31,36 грн), а у Луцьку — 32,24 грн/кубометр з ПДВ (зараз 28,41 грн)

Найбільш дорога вода у Павлограді Дніпропетровської області. Тариф пропонували підняти до 70,62 грн/кубометр з ПДВ (зараз 53,66 грн). Жителям Житомира тариф на воду збиралися підвищити на 56% – до 58,6 грн/кубометр.

Тарифи можуть зрости набагато більше
Голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський наголосив на суттєвому коливанні ціни на ринку електроенергії. Під час розрахунку тарифів на воду враховувалася ціна на електроенергію для водоканалів на рівні 3,20 грн/кВт-год. Після перегляду прайс-кепів ціна на ринку електроенергії зросте, що призведе до подорожчання води.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.