Як не їсти на ніч: Поради, які працюють

Вечеря повинна бути збалансованою і містити в своєму складі білки, вітаміни, клітковину.

Майже кожен боровся зі спокусою з’їсти на ніч щось смачненьке (а часто й дуже калорійне) перед сном, а іноді – навіть серед ночі.

Чому у нас з’являється бажання з’їсти вночі і як цьому зарадити – пише Prevention.

Розподіл їжі має відбуватись таким чином:

на сніданок повинно припадати 30% від калорійності добового раціону
на обід – 45%
на вечерю – 25%
Щоб приборкати нічні прийоми їжі, дотримуйтесь цих порад:

Плануйте прийоми їжі

Занадто довгі перерви між прийомами їжі можуть призвести до того, що ви занадто зголоднієте і з більшою ймовірністю будете переїдати, тому плануйте прийоми їжі протягом дня, щоб підтримувати рівень цукру в крові і таким чином запобігати апетиту у вечірній час.

Додавайте білок і клітковину до кожного прийому їжі

І білок, і клітковина дають нам почуття ситості і допомагають запобігти переїданню. Наприклад, потяг до солодкого та солоного зберігається, коли ми харчуємося не збалансовано.

Готуйте вечерю заздалегідь

Скористайтеся мультиваркою та приготуйте вечерю вранці перед виходом на роботу. Або наріжте овочі і підготуйте більшу частину продуктів для рецепта, який збираєтеся готувати на вечерю, щоб після роботи його приготування зайняло мінімум часу.

Лягайте спати вчасно

Втома може призвести до того, що ви з’їсте більше, ніж планували. Дослідження показали, що недосипання може призвести до того, що ми їмо висококалорійну їжу. Коли ви втомилися, останнє, що вам, мабуть, захочеться робити, — це готувати здорову їжу — набагато менше зусиль йде на те, щоб зупинитися в найближчій закусочній та з’їсти хот-дог.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.