Батальйон Торнадо: розбещення малолітніх, тортури і струм – кого і за що судять більше року (ВІДЕО 18+)

Чоловіків і жінок гвалтували, відбивали їм геніталії, розбещували дітей. Факти ICTV зібрали все, що потрібно знати про скандальних “торнадівців”.
21556-1_large-e1484216525992

У Лук’янівському СІЗО 11 січня 2017 року колишні бійціТорнадо напали на охорону. Один із торнадівців відрізав собі вухо. Наразі відомо, що його життю нічого не загрожує. Після надання медичної допомоги його повернули до Лук’янівського СІЗО. За фактом події відкрито кримінальне проваждення, винним загрожує до 3 років в’язниці.

Тим часом Факти ICTV вирішили нагадати, хто такі “торнадівці” і за що їх судять.

Що сталося?

У мережу потрапило відео із закритого засідання суду з бійцями Торнадо. Тепер можна дізнатися, які свідчення давали свідки проти батальйону, і побачити поведінку підсудних.

Реакція суспільства на це відео була неоднозначною, адже в суді розповіли про низку страшних злочинів, таких як тортури, згвалтування, погрози тощо.

Наступне засідання у справі бійців Торнадо відбудеться у вівторок, 9 серпня в Оболонському суді Києва.

Факти ICTV публікують відео з закритого засідання суду 18+. Увага! На кадрах присутні кадри з побитими постраждалими і багато нецензурної лексики.

Хто викрив Торнадо?

У 2015 році Геннадій Москаль, коли був головою Луганської обласної адміністрації, поскаржився на батальйон Торнадо. За словами губернатора, бійці збройного формування здійснювали численні злочини.

Головний акцент глава Луганської обласної адміністрації зробив на тому, що Торнадо зупинили поїзд, який віз вугілля на Алчевский коксохімічний завод і мав для цього всі необхідні документи.

У батальйоні ж заявили, що поїзд – контрабандний.

Москаль вимагав від влади роззброїти Торнадо і вивести за межі Луганської області.

18 червня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розформував роту спеціального призначення Торнадо.

– Кожен пройде пряму співбесіду, щодо кожного будуть висунуті або не висунуті звинувачення. Хтось продовжить службу далі, хтось – ні, хтось потрапить під судове переслідування, хтось – ні. Це нормальний процес очищення, – розповів Аваков.

Кого арештували?

18 червня 2015 року, в день розформування Торнадо вісім бійців батальйону і їх командир Руслан Онищенко були заарештовані.

Читайте також  Зняв білизну, торкався і знімав на телефон: працівник дитячого табору розбещував 10-річну дівчинку

А 14 липня 2016 року суд в Луганській області визнав винним одного з “торнадівців”.

Бійця посадили на 6 років за тортури, згвалтування і незаконне зберігання боєприпасів.

Що розповідали свідки?

Свідки, в свою чергу, розповідають досить відверті подробиці про злочини бійців Торнадо.

– Одного дня привезли чоловіка… Почали катувати, били електрошокерами… Коли електрошокери розрядилися – мені і ще одній людині сказали встати. І Руслан Онищенко сказав, щоб ми його згвалтували. Я відповів Руслану, що цього робити не буду. На мене направили автомат і сказали, що розстріляють, – розповідає потерпілий.

Свідок стверджує, що вчинив, як йому наказав Руслан Онищенко, через загрозу його життю.

У діалозі з матір’ю загиблого Юрченко бійці батальйону в суді поводилися агресивно.

– Я не хочу жити. Немає мого сина. Ви думаєте, що я обманюю? Сидять в тій клітці (бійці Торнадо – Ред.) і сміються. Жорстоко вчинили з моїм сином, так не можна.

У відповідь один з підсудних почав кричати:

– Шо ви соплі розпустили? А ви впевнені, що вони вчинили так? Тикніть пальцем, хто вашого сина чіпав… Вибери з нас, кого повісити, якщо ти так любиш свого сина… Дивись сюди!

Ще один потерпілий розповів, як “торнадівці” били його струмом по всіх частинах тіла.

За час суду було ще кілька свідчень проти бійців батальйону, а в кінці відео один зі свідків заявив, що Торнадо – це бізнес-проект, де потрібно “відбити гроші”.

Серед найбільш моторошних розповідей свідків – свідчення про тортури і пограбування командира Онищенка.

– Вони одягли мішок мені на голову… Кинули мене в багажник… Була зима. Опустили мене в підвал… Година-дві пройшли – приїхав Онищенко і зрадів, що привезли мене. Розділи мене наголо – розперли мене за руки-ноги. Онищенко взяв лижну палицю і наніс не менше 30 ударів по ногах і геніталіях, – розповідає свідок.

Читайте також  “Волога білизна і нестерпна задуха”, – міністр інфраструктури несподівано проїхався у плацкарті

За словами оповідача, після побиття він хотів покінчити самогубством.

– Не хотілося жити, я обламав шматок іржавого металу від дверей і почав перерізати собі вени.

До слова, остаточних звинувачень проти бійців батальйону ще не висували.

Звинувачення

Перше звинувачення – створення злочинної організації. Зокрема, бійців батальйону звинувачують у задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, перевищенні влади і службових повноважень, незаконному заволодінню транспортним засобом.

На цьому список не закінчуються. Затриманих “торнадовців” також підозрюють у викраденні і незаконному позбавленні волі, катуванні, доведенні до замаху на самогубство і незаконному проникненні в житло.

Народний депутат Тетяна Чорновол в ефірі 112 Україна розповіла ще одну шокуючу деталь. За словами народної обраниці, на вилучених у затриманих командирів Торнадо телефонах є відео зґвалтувань дітей.

– Це відео різних сексуальних оргій, зґвалтувань. Там були навіть немовлята. Я так розумію, що мати з цим немовлям змушували це робити під загрозою смерті її дитини. Там були зґвалтування неповнолітніх дівчаток, – заявила Чорновол.

Зокрема, в інтернет потрапило листування Онищенка і так званого “волонтера” Володимира Саванчука про те, як організувати секс з дітьми.

Однак, як стверджує журналіст Володимир Бойко, насправді Чорновіл перегнула з відео – на телефоні було листування Онищенко з “волонтером” Володимиром Саванчук. Чоловіки в деталях обговорювали плани зайнятися сексом втрьох разом з дружиною Саванчука Світланою на очах у дітей.

Ось скрін листування, яку опублікував журналіст Бойко. Це та її частина, яку ми можемо опублікувати. Решта, як влучно зазначив Володимир Бойко, витримає хіба загартована психіка судмедексперта.

tornado

Як захищає Семенченко?

2 серпня, під будівлею Оболонського суду Києва, де було засідання зі справи бійця Торнадо Миколи Цукура, група мітингувальників почала бійку з поліцією – у силовиків летіли шини.

Читайте також  Міський голова Івано-Франківська звітуватиме про свою роботу у прямому ефірі

Люди під судом кидалися з кулаками на поліцейських, намагалися пробратися в будівлю суду. Правоохоронці змушені були відповідати на агресію з боку мітингувальників.

Варто відзначити, що на боці протестувальників був і народний депутат від фракції Самопоміч Семен Семенченко.

Щоправда, в бійках з поліцією народний обранець не брав участі.

Семен Семенченко не згоден з тим, щоб судове засідання було закритим:

– Я вимагаю, щоб судове засідання, за винятком статей про статеву недоторканість, проводилося у відкритому режимі. Винні – нехай відповідають. Сфальсифіковано справу – покарати прокурорів. Хочу зауважити, що з 12 підсудних тільки двоє звинувачуються в статевих злочинах проти особистості. Чому справа закрита у інших? – Розповів нардеп в інтерв’ю kp.ua.

Крім того, Семен Семенченко заявив, що нікого з підсудних не звинувачують у вбивстві. Нардеп також назвав суд і прокуратуру “корумпованими”. Доказів до своєї заяви Семенченко не прикріпив.

Чому суд був “закритим”?

На це є кілька причин.

По-перше, це зробилося для того, щоб захистити свідків, які давали свідчення проти бійців Торнадо.

По-друге – тому що в суді розглядалися обставини злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості.

По-третє – щоб не розголошувати обставини тортур, які принижують гідність потерпілих.

Що було в суді?

На відео, яке ви могли переглянути спочатку тесту, можна побачити, під час засідання закритого суду підсудні бійці батальйону поводилися вкрай неадекватно: кричали на постраждалих і суддів, багато матюкалися і зривали весь процес.

– Будеш горіти в пеклі … Ти ж зрадник, мразь. А блатні дізнаються, – почав кричати один з “торнадівців” спочатку засідання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.