Українцям роздають тисячі гривень на оплату комуналки: у Мінсоці розповіли, хто не отримає

В Україні в червоних зонах карантину субсидії на оплату комуналки (видають готівкою) збільшили на 50%. При цьому ті, хто має борг перед постачальниками комунальних послуг, гроші отримати не зможуть.

Про це повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко, нагадує пресслужба відомства. За його словами, якщо є великий борг і його не можна погасити одним платежем, сім’ї можуть звернутися по допомогу укласти договір реструктуризації та отримати субсидію. Реструктуризація передбачає, що з боржником розроблять графік погашення боргу.

Щоб залишитися без субсидії, достатньо мати борг у розмірі лише від 340 грн. “При цьому, якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлову субсидію буде призначено з початку опалювального сезону”, – зазначили в Мінсоці.

Також без допомоги на оплату комуналки залишаться ті, хто має борг з плати аліментів. Крім того, є обмеження і щодо доходу. Сім’я може отримати субсидію в тому разі, якщо на комуналку доводиться витрачати більше ніж 15% сукупного доходу сім’ї.

Як збільшили допомогу на комуналку?
Українці отримують допомогу на оплату того обсягу комунальних послуг, який не перевищує соціальних нормативів. На час карантину в тих регіонах, де запровадили червону зону, ці нормативи збільшили на 50%. Як наслідок, наполовину збільшиться розмір субсидії.

Для деяких сімей йдеться про понад тисячу гривень на місяць. При цьому, як тільки регіон вийде із червоної зони, норму знизять.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.