РФ терміново вивозить ядерні боєприпаси із Бєлгородщини – ГУР

На об’єкті “Бєлгород-22” зберігалася тактична ядерна зброя.

Російська влада проводить термінову евакуацію ядерних боєприпасів зі сховища у Бєлгородській області.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Юсов підтвердив, що багато з того, що повідомляють про евакуацію населення з Бєлгородської області, є правдою.

“Є додаткова інформація стосовно евакуаційних заходів. У терміновому режимі об’єкт “Бєлгород-22″, це сховище ядерних боєприпасів – так само окупанти евакуюють з району”, – повідомив представник ГУР.

За його словами, це сховище розташоване неподалік Грайворона.

За інформацією розвідки, саме на цьому об’єкті Росія зберігала частину своїх боєзапасів для ядерного озброєння. Тому для евакуації такого військового об’єкту росіянам треба залучати “серйозну” техніку та відповідну кількість особового складу.

Раніше речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що легіон “Свобода Росії” та “Російський добровольчий корпус” проводять операцію на території Бєлгородської області, аби створити “смугу безпеки” для захисту цивільних українців.

У відповідь губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що в регіоні запровадили “режим контртерористичної операції”.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна не має “безпосереднього стосунку” до подій, які відбуваються у Бєлгородській області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.