Мобілізація в Україні: чоловікам розповіли, як вручатимуться повістки за новими правилами

Порядки будуть вручати за новими правилами
У середині квітня було ухвалено важливі зміни до правил вручення повісток. Оскільки мобілізація та воєнний стан з більшою ймовірністю продовжать, про це варто знати всім українцям, пише 24 канал.

Зокрема, тепер повістки можуть вручати незалежно від місця проживання та перебування людини на військовому обліку.

Тобто тепер ТЦК та СП можуть здійснювати заклик громадян не за місцем реєстрації, наприклад, якщо людина переїхала. До речі, зараз таке виправлення є актуальним, оскільки чимало чоловіків призовного віку переїхали з тимчасово окупованих територій або зони бойових дій і не поспішають вставати на військовий облік.

У старій редакції вказувалося, що це можна робити лише із зазначеного місцеперебування особи на військовому обліку.

Те, що військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку в іншому місці, не може стати причиною оскарження при врученні повістки.

Варто зазначити, що чоловік призовного віку, який прибув на місце постійного проживання, зобов’язаний протягом 7 днів стати на військовий облік. Якщо цього не зробить, тоді йому вправі співробітники ТЦК і СП вручити згодом повістку.

Юрист адвокатського об’єднання T&T Partners Владислав Юрчак зазначає, що також чоловікові можуть вручити повідомлення, а не повістку.

Повідомлення означає, що чоловікові повідомили про необхідність стати на військовий облік або уточнити особисті дані в ТЦК та СП.

Повідомлення може бути надіслано органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ, організацій, у тому числі навчальним закладам, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Порядок денний вже є конкретним приписом певній людині із встановленням обов’язку прибути до ТЦК та СП у визначений термін. Цілі можуть бути різними:

уточнити дані;
Пройти військово-лікарську комісію;
Призов на строкову службу;
Мобілізація у конкретну військову частину.
Військовозобов’язаних повідомлення, за словами адвоката, не зобов’язує до будь-яких дій. Тоді як вручення повістки може спричинити юридичні наслідки.

Читайте також  Повістки за кордоном: чи мобілізуватимуть українців у консульських установах в інших країнах

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.