Кабмін змінив правила бронювання чоловіків: як тепер

Українцям розповіли про нововведення у порядку бронювання військовозобов’язаних
Загальна мобілізація в Україні триває, і тепер стало відомо, що в уряді змінили порядок бронювання чоловіків. Про це розповів представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук.

За його словами, внесено зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану.

Зокрема, передбачено подання органами державної влади, іншими державними органами у строк не більше ніж 5 робочих днів до Генерального штабу Збройних Сил (СБУ, Службі зовнішньої розвідки) списків для їх перевірки та погодження; погодження та подання Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, Службою зовнішньої розвідки) у строк не більше ніж 10 робочих днів списків до Мінекономіки.

Далі має бути прийняття Мінекономіки рішення про бронювання військовозобовʼязаних у строк не більше ніж 5 робочих днів; зарахування військовозобовʼязаного на спеціальний військовий облік
територіальним центром комплектування та соціальної підтримки у строк не більше ніж 5 робочих днів.

Нагадаємо, що Мінагрополітики розширили список компаній, які мають право на бронювання своїх співробітників.

Зокрема, це торкнулося визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки у галузі сільського господарства в особливий період.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.