Що зірки нам пророкують: Гороскоп на травень 2023 року

Якщо квітень вважається “весною води”, то травень — це “весна зелені”.

Травень латиною був названий на честь грецької богині Майї – Maius – матері бога торгівлі, хитрощів та красномовства – Меркурія. Вона ототожнювалася з римською богинею спокуси, родючості та оновлення природи – Bona Dea (Добра Богиня), годувальницею, покровителькою жінок. Тому травень – це місяць квітів та кохання, а також перших гроз та перших спекотних днів. Стародавні слов’яни називали травень — травник, або травень, в природі в цей час все розквітає, оновлюється.

У травні розпочинається новий соціальний цикл – 16 травня Юпітер переходить у знак Тельця до кінця травня 2024 року. Попереднє переміщення планети цим знаком тривало від червня 2011 до липня 2012 року. Особливо сприятливий цей транзит представникам символів стихії Землі: Телець, Діва, Козоріг. Юпітер у Тельці пов’язаний із матеріальними досягненнями, підвищенням рівня комфорту у своєму житті, створенням фундаменту.

2 травня — аспект з’єднання Сонця та ретроградного Меркурія, і цей день є початком нового циклу цієї планети, що пов’язано з переосмисленням, усвідомленням того, що відбувається, розглядом поточних питань на новому витку, за нових обставин.

4 травня — напруженість між Венерою та Нептуном сприяє збільшенню кількості стресових ситуацій та нервових розладів через неможливість отримати бажане. Також день пов’язаний із любовними розчаруваннями, обманами з боку партнера, невдоволенням своєю зовнішністю.

5 травня — Місячне затемнення у Скорпіоні о 20:23 у 15-му градусі цього знака зодіаку. А це означає, що Скорпіони, Тельці, Леви та Водолії, особливо народжені у другій декаді зодіакального місяця, насамперед відчують складні енергії цього затемнення. Цього дня гармонійний аспект планет-благодійників – Венери та Юпітера, що трохи згладжує силу трансформацій. Проте, можливі різноманітні несподіванки всіх рівнях, оскільки Уран у поєднанні з Сонцем, відповідно, в опозиції до повного Місяця. З підсвідомості піднімаються страхи та комплекси, змушуючи людей з ними боротися та оновлюватися зсередини, перетворювати себе та навколишній простір. Кількість нервових розладів та нервових зривів значно збільшиться у цей день.

Читайте також  19-річний прикарпатець потрапив до реанімації з діагнозом ботулізм

7 травня о 17:25 Венера входить у знак Рака, приносить потребу у чуттєвих взаєминах, бажання мати сім’ю, привнести романтику у своє життя. Це час взаєморозуміння та душевного комфорту для Раків, Скорпіонів та Риб. Триватиме транзит до 5 червня.

9 травня Сонце та Уран з’єднуються у Тельці – цей аспект може дати світу щось нове. А як події цього дня вплинуть на людей, залежить від особистих гороскопів, готовності йти назустріч прогресу, пізнавати та розвиватися. Прив’язки до старого та звичного відкидають на кілька етапів, тому необхідно зробити рішучий крок у майбутнє, якщо хочете бути в потоці, а не на узбіччі життя.

11 та 12 травня гармонійний аспект Сатурн – ретро-Меркурій, який допомагає навести лад у справах, структурувати свої думки, знаходити помилки та своєчасно їх усувати. Такий аспект був 5 квітня, тому події першої декади минулого місяця можуть вимагати від вас уваги. Саме в другій декаді травня давні справи можна завершити.

13 травня на небі формується сприятлива конфігурація планет Сатурн – ретро-Меркурій – Венера, що значно збільшує шанси на успіх у будь-якій життєвій сфері. Але, щоб отримати бажане, треба діяти, тобто підключати сприятливу енергію цієї планетарної комбінації. Недаремно кажуть, що сміливим людям доля допомагає!

15 травня закінчується період ретроградності Меркурія. Цього дня гармонійний аспект Нептуна і Марса в Раку сприяє низькій активності, лінощі, байдужості до того, що відбувається. Але цього дня творчі люди набувають натхнення, з’являються високохудожні задуми, приходить розуміння форм їхньої реалізації.

16 травня планета стаціонарна з поворотом у директний рух. Ця фаза триває близько доби і дарує високу інтенсивність залученості до поточних процесів. Від 17 травня життя прискорюється, з’являються нові ідеї, а імпульсивність і натиск поступаються місцем уважному обговоренню.

Читайте також  Українцям, що мають борги за комуналку та іншу заборгованість, влада готує великі обмеження: повний перелік заборон

16 травня о 20:20 за київським часом Юпітер входить у знак Тельця та задає нові соціальні ритми – менш неспокійні порівняно з попереднім роком. Змінюються умови життя, суспільні настрої, бажання людей. Це час “заземлення”, фінансової стабілізації, набуття деякої стабільності, зниження агресії, прагнення до набуття опори під ногами.

17 травня напруженість Юпітер — Плутон дає соціальні заворушення, дискомфорт, оскільки доводиться багато змінювати у житті. Зміна етапів завжди супроводжується незручностями, бо потрібно підлаштовуватись під нові реалії. Вплив цього аспекту відчуватиметься до кінця травня, поступово затихаючи. Але в цей час необхідно боротися за своє майбутнє, сміливо рухатись назустріч новому, використати цю потужну енергію для реальних дій.

18 травня гармонійний аспект Сонце – Нептун та Меркурій – Сатурн. Енергетичний потенціал дня пов’язаний із матеріальним здійсненням, життєствердженням, отриманням добрих результатів. Сприятливий реалізації задуманого, вживання конкретних кроків у напрямі реалізації мети.

19 травня о 18:53 молодик у Тельці скидає складні програми попереднього місячного циклу. Від цього дня будуть легше вирішувати питання та робити правильний вибір. Молодик у спокійному, впевненому в собі Тельці, пов’язаний із матеріальним добробутом, позитивними очікуваннями та змінами на краще.

20 травня формується гармонійний аспект Сонце — Марс, але так і не відбувається, тому що о 18:32 Марс переходить у знак Лева, а Сонце залишається ще у Тельці. Не слід що-небудь починати цього дня, інакше в процесі розвитку справи стикатиметеся з постійним зриванням планів.

21 травня — дуже сильний день: о 10:09 Сонце входить у знак Близнят та формує цікаву конфігурацію планет “Напіввіз” з Марсом та Плутоном. Такі взаємодії планет дають масштабні події, впливають протягом світових процесів. Колективна конфігурація планет сприяє підвищенню соціальної активності, спонукає людей до дії.

Читайте також  Особливий місяць для Левів, Стрільців та Овнів: що чекає на три ці знаки в липні 2023 року

22 і 23 травня напружений аспект Марс — Юпітер на тлі активних планетарних впливів конфігурації “Напіввіз” посилює прагнення боротьби, як на зовнішньому, так і на внутрішньому рівні. Неоднозначні дні, нервові, які супроводжуються професійними проблемами. Можливі гучні скандали чи заяви на державному рівні, політичні перетворення. Люди, які володіють владою та грошима, керівники, управлінці, насамперед схильні до складних енергій у найближчі кілька днів.

26 травня гармонійний аспект Венера — Уран позитивно впливає на вирішення майнових та грошових питань, дає нагороду за заслуги. Хороший день для починань, пошук роботи, переїзду, облаштування на новому місці. Друзі та однодумці приходять на допомогу, у разі потреби.

28 травня напружений аспект Сонце – Сатурн, що генерує агресивні енергії, формує некомфортні умови, створює перешкоди. Цей аспект вимагає серйозного ставлення до закону та ладу, норм і правил. Адміністративні правопорушення спричинять величезні неприємності.

В останні дні травня Юпітер поєднується з висхідним Місячним Вузлом у Тельці активізує суспільні процеси, сприяє кар’єрному піднесенню, довгостроковому плануванню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.