Українців попередили про важку наступну зиму: Що робити

Наступна зима буде також складною через можливі ракетні обстріли росіян, тому українцям не варто позбуватися генераторів та акумуляторів, пише УНІАН.

Про це сказав експерт з енергетичних питань Олексій Рябчин в ефірі телемарафону. “У опалювальний сезон ми ввійдемо підготовленими. Але, відверто кажучи, дуже складна буде зима. Бо, резерв потужності був зруйнований. Зараз іде процес відновлення і підготовки до наступної зими”, – сказав він.

За його словами, є об’єкти, які були зруйновані і не підлягають відновленню, а є ті, які відновлюються і працюють на половину потужності. “Не зважаючи на те, що ракет буде менше, я би не радив викидати генератори або акумулятори і батареї”, – додав експерт.

Зараз є додаткові потужності за рахунок роботи сонячної і вітрової генерації, також через паводки збільшений обсяг виробництва гідроелектростанціями.

Україна пройшла найскладнішу зиму у сучасній історії.

Російські війська з жовтня 2022 року здійснили десятки ракетних та дронових атак на українські енергетичні об’єкти, завдавши масштабних і складних пошкоджень. Внаслідок цього в енергосистемі України виникав дефіцит електроенергії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.