У розпал весни захід України замітає снігом: Сильні хуртовини з ураганним вітром

Любителів подорожей в Карпати попередили про значне погіршення погодніх умов.

26 квітня, в українських Карпатах вирує справжня зима, гори замітає снігом. Про це повідомили рятувальники з Чорногірського гірський пошуково-рятувального посту.

“УВАГА!!! Ускладнення погодних умов! Станом на 08:00, 26.04.2023 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена до 30 м. Вітер західний 15-17 м/с,. хуртовина, падає сніг. Температура повітря -5°С”, – йдеться у повідомленні.

На верхівці гори Піп Іван, що знаходиться на висоті 2020,5 метрів над рівнем моря, можна побачити наметені кучугури снігу, а через рясний снігопад знімок вийшов мутно-білий. Видно, що снігові замети місцями сягають висоти близько метра, будівля обледеніла і на ній висять бурульки.

Метеорологи попереджають про ускладнення погодних умов в горах. Синоптики попереджали, що у зв’язку з очікуваними опадами, у високогір’ї Івно-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Треба зауважити, що середня місячна температура в Україні у травні прогнозується в межах від 14 до 18 градусів тепла, в горах 10-13 градусів. Це близько до норми.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.