“Тотальна гроза насувається на ці області України, потоки води затоплять вулиці цих міст”: синоптики про погоду на вихідних

Українцям слід очікувати рясних опадів. Дощі хлинуть на деякі області вже на вихідних. Експерти закликають бути обережними і не вдаватися до необдуманих кроків.

Як інформує “Апостроф”, у суботу, 22 квітня, на заході, півдні, сході та в центрі України очікуються дощі. При цьому на півдні характер опадів буде рясним, а от на заході слід очікувати короткотривалих дощів. Сухо в цей день буде лише на півночі країни.

Однак з температурою повітря українцям більше пощастило. На півночі та заході країни вночі синоптики прогнозують від 3 до 6 градусів тепла, а вдень від +14 до +17.

На півдні та в центрі вночі стовпчики термометрів покажуть від 4 до 8 градусів вище нуля, а от вдень слід очікувати ті ж самі 14-17 градусів тепла.

Найпрохолоднішою субота буде на сході: вночі від 5 до 7 градусів з позначкою “плюс”, а вдень синоптики прогнозують 10-12 градусів тепла.

У неділю, 23 квітня, дощі продовжать заливати центр, південь та схід України. А от на півночі та заході розпогодиться: небо буде закрите хмарами, але істотних опадів не передбачається.

Температурна картина практично по всій території країни буде однакова: вночі від 4 до 8 градусів тепла, а вдень синоптики прогнозують від 13 до 17 градусів з позначкою “плюс” (на Закарпатті до +19).

У понеділок, 24 квітня, температурна картина залишиться незмінною, але ситуація з опадами значно погіршиться. На території всіх без виключення регіонів України синоптики очікують рясні опади. Втім дощові хмари протягом дня будуть поступатись місцем на небі весняному сонечку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.