Українська сторона заявила про початок Мінська-3

Безсмертний пояснив, що означає Мінськ-3.

1739793

Представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний заявив, що з 1 січня розпочався процес Мінськ-3. Про це він сказав в ефірі 112 Україна.

“На мою думку, Мінськ-3 уже запущено. З 1 січня розпочався Мінськ-3, а ви скажете, що він не оформлений документом. Так, жодного документа немає, але, вибачте, філософія внутрішніх процесів говорить про те, що Мінськ-2 навіть на 50% не відповідає на ту проблематику, з якою зіткнулася Україна і світ на території українського Донбасу”, – заявив Безсмертний.

Він також розповів, що означає Мінськ-3.

“Очевидно, що це потягне за собою кілька нових форматів. І частина з них стосуватиметься українського процесу, що відбувається всередині країни, частина – загальноєвропейського, а частина – загальносвітового процесів. І це потягне за собою реформування компонентів з безпеки ООН, ЄС. І я не виключаю, що постане питання про долю ЄС і окремо, відокремлення нового фактора сили, – це центральної Європи”, – розповів політик.

З його слів, “кулуарні домовленості, якщо вони є”, стосовно України – не спрацюють.

“Потрібно одразу сказати, що ці методи реалізації подібних угод не спрацюють в Україні. Українське суспільство навіть за умови раціональності кулуарних домовленостей сьогодні не дасть можливості, аби вони були реалізовані під час розв’язання проблем на Донбасі”, – уточнив він.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року лідери нормандської четвірки, президент РФ Володимир Путін, України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель, під час телефонної розмови домовилися про продовження реалізації мінських угод на наступний рік.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: