США планують обмежити легальну імміграцію

Президент США Дональд Трамп в середу разом з двома сенаторами-республіканцями анонсував новий законопроект, націлений на обмеження легальної імміграції.

Раніше в цьому році сенатори Том Коттон і Девід Пердью представили законопроект, покликаний скоротити кількість легальних іммігрантів з 1 мільйона до 500 000 на рік, передає forumdaily.

Законопроект також закликає обмежити допуск в країну родичів мігрантів, скасувати візову лотерею і ускладнити процес отримання грін-карти, що дозволяє жити і працювати в країні.

Трамп двічі зустрівся з сенаторами, щоб обговорити законопроект, націлений на виконання однієї з його головних завдань в реформуванні системи легальної імміграції.

Минулого тижня в ході зустрічі з виборцями в штаті Огайо Трамп розповів, що законопроект торкнеться низькокваліфікованих мігрантів.

«Замість сьогоднішньої системи міграції низькокваліфікованої робочої сили, жаxливої ​​системи, при якій в країну може в’їхати хто завгодно – люди, які ніколи не працювали, злочинці, – ми хочемо ввести систему, засновану на заслугах, яка буде захищати трудящих, наших трудящих, наших платників податків, нашу економіку», – сказав Трамп.

Очікується, що зусилля будуть скептично сприйняті як демократами, так і республіканцями.

Коттон з Арканзасу і Пердью з Джорджії стверджують, що законопроект «допоможе підвищити заробітну плату американських робітників за рахунок відновлення легальних імміграційних рівнів до їх історичних норм».

«Ми вживаємо заходів для усунення деяких недоліків в нашій юридичній імміграційної системі, – сказав Пердью. Повернення до наших історично нормальних рівнів легальної імміграції допоможе поліпшити якість американських робочих місць і заробітної плати».

Трамп уже давно заявляв, що хоче реформувати імміграційну систему країни, але будь-який план зробити це здається менш пріоритетним для адміністрації, яка в даний час орієнтована на охорону здоров’я, податкову реформу і безліч міжнародних проблем.

Читайте також  Міцно тримали один одного за руки і помирали: від коронавірусу в один день померло подружжя, яке прожило разом 73 роки

«Те, що я хотів би зробити, – це всеосяжний імміграційний план, – сказав Трамп журналістам в липні. – Але наша країна і політичні сили ще не готові».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.