Спершу штраф, потім арешт: водіїв уже почали карати за техогляд

Водіїв почали карати за не пройдений техогляд

В Україні вже водій, за рішенням суду, отримав п’ять діб адміністративного арешту за те, що керував транспортним засобом без пройденого технічного огляду. Інформацією ділиться Амперкар.

Згідно з інформацією, правоохоронці зупинили автомобіль, який не пройшов перевірку технічного стану. Першим попередженням був штраф у розмірі 340 гривень, згідно з частиною 3 статті 121 КУпАП.

Правопорушник сплатив виписаний штраф, проте він не знав, що у разі не оскарження такого першого покарання, при повторному порушенні протягом року, він понесе покарання, яке буде в рази суворішим.

Відповідно до частини 3 статті 121 КУпАП керування транспортним засобом, який не пройшов технічний огляд, передбачає штраф у розмірі 340 гривень. Але це стосується лише тих автомобілів, які мають проходити такий огляд.

Водночас, згідно з частиною 4 статті 121 КУпАП, повторне порушення цього «закону» протягом року передбачає черговий штраф, але вже не 340 гривень, а у розмірі від 850 гривень до 1 700 гривень. Крім того, за повторне порушення можна втратити право керувати транспортними засобами строком від трьох до шести місяців або отримати адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

Варто зазначити, що за повторного управління без проходження техогляду суд зобов’язаний призначити одне з двох додаткових покарань. Це або позбавити права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців, або ж накласти адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

Водію було застосовано покарання у вигляді адміністративного арешту на строк до п’яти днів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.