Життя в псевдореспубліках: практично повна відсутність елементарних прав

Події в Луганській та Донецькій областях, породжені агресією Російської Федерації, спричинили відсутність безпеки для всіх, хто перебуває на території, тимчасово непідконтрольній Україні. На цій території не діє жодне право, там немає законів, як і законних органів управління, фактичний контроль за ситуацією здійснюється з боку незаконних озброєних угруповань, які керуються власними міркуваннями та поняттями щодо дотримання порядку й законності.

Де-факто і де-юре ця територія є зоною сірого права, де діє виключно право сили. Це є причиною тих брутальних порушень, пов’язаних із незаконним позбавленням осіб свободи на території Донбасу. Свідчення очевидців, які були в різний спосіб захоплені та поміщені до «місць позбавлені волі», вказують на відверте нехтування основними умовами поводження. Про відсутність медичної допомоги, елементарних санітарних умов, харчування, контакту з рідними чи близькими свідчать практично всі очевидці, які пройшли пекло полону.

Відсутність права породжує безкарність і свавілля з боку тих, хто намагається силою контролювати тимчасово окуповані українські території. Прорашистські озброєні формування вчиняли і продовжують чинити свої злочини, позбавляючи в незаконний спосіб свободи, без будь-якого розслідування та покарання, а їхні жертви не мають жодних можливостей скаржитися на такі злочинні дії.

Отже, ситуація в «ДНР-ЛНР» просто жахлива і свідчить про майбутній крах псевдореспублік.

Джерела: newsonline24.com.ua, osp-ua.info

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: