У селян примусово заберуть землю: Частину віддадуть військовим, а частину забудують – закон уже у Раді

Нардепи хочуть узаконити конфіскацію земельних ділянок.

В Україні почнуть вилучати сільськогосподарські землі для облаштування спортивно-оздоровчих об’єктів, а також виділення земельних ділянок учасникам бойових дій. Про це йдеться у законопроєкті №9086, який вже на розгляді у Раді.

У разі прийняття документа зміни торкнуться статей 24 та 122 Земельного кодексу України.

У пояснювальній записці до проєкту закону йдеться: “Кабінет Міністрів України може вилучати у державних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій отримані у постійне користування земельні ділянки, які не використовуються за цільовим призначенням протягом одного року (і більше), або неефективно використовуються, і передавати такі земельні ділянки (або їх частину) та передати вилучені земельні ділянки у постійне користування громадам, до території яких вони відносяться (або з якими межують), для облаштування спортивно-оздоровчих парків, будівництва спортивно-оздоровчих об’єктів, реабілітаційно-спортивних центрів та супутньої інфраструктури, а також для виділення земельних ділянок учасникам бойових дій (для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд)”.

Проєкти спортивно-оздоровчих об’єктів та прилеглої інфраструктури повинні узгоджуватися з центральним органом виконавчої влади, який формує державну політику у сфері фізичної культури та спорту.

Проєкти виділення вилучених та переданих земельних ділянок учасникам бойових дій (для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд) погоджуються з центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.