Чи зможе Путін уникнути Гааги: експерт пояснив, на що сподівається президент РФ

Президента РФ може очікувати доля диктатора Саддама Хусейна.

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що його врятує від Міжнародного кримінального суду в Гаазі імунітет глави держави. Путіна сильно лякає, що якась країна може за великі гроші видати його під трибунал.

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua політолог Микола Давидюк. За його словами, рішення МКС про ордер на арешт президента РФ – “нормальне, позитивне, і воно буде рухатися”.

“Є деякі перестороги, що є об’єктом надії для Путіна – мовляв, президент носить імунітет і ні за що не відповідає. Наші юристи і в Гаазі кажуть – ок, якщо це не стосується військових злочинів. Військові злочини, злочини проти людяності, геноцид – прецедент того, що будь-хто буде відповідати. Це три параметри, за якими світові лідери відповідали. Хіба не так було з нацистською Німеччиною, сербськими лідерами? Слободан Мілошевич помер в тюрмі, очікуючи вироку. Вони кажуть, що не можна оголошувати підозру президентові іншої країни. Можна, такі речі теж були. Вони кажуть – не можна вершити суд заочно. Теж можна – Нюрнберг вівся заочно, балканські кейси”, – розповів Давидюк.

За його словами, Путін “навпаки зараз буде переживати, що будь-яка країна його може за гроші здати Україні або будь-якій європейській країні”.

“Видати його, як типового злочинця, але за нетипову, надзвичайно велику суму – це якраз дуже сильно лякає Путіна”, – додав експерт.

Давидюк також припустив, що Путіна очікує доля страченого іракського диктатора Саддама Хусейна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.