“Справжнє відродження”: 4 листопада – велике церковне свято, яке повинен вшанувати кожен українець

Чи може молитва перед іконою допомогти врятувати державу і націю? Відповідь зустрічаємо в історії. Саме 4 листопада є днем вшанування чудотворної Казанської ікони Божої Матері на знак порятунку Русі від навали поляків у 1612 році, передає Корупція.Інфо

СЛУХАЙТЕ про історію Казанської ікони Божої Матері – від о. Миколая Лисенка

Ці події в історії закарбувались як «Смутний час», період повного знищення державності на північно-руських теренах та тотальної релігійної і культурної агресії. І саме Пречиста Діва Марія стала Заступницею перед Престолом Божим, до якої в молитовному сподіванні поринув православний люд, шукаючи Її небесного захисту.

В далекому 1612 році населення Московії знайшло в собі силу зрозуміти, що всі криваві випробування були попущені за їхнє маловір’я та недостойне духовне життя, і спробували виправити його покаянням, постом і молитвою. І вже після загально народного каяття, після зміни суспільної свідомості, з чудотворним Казанським образом Божої Матері на чолі війська патріоти Мінін і Пожарський звільнили країну від окупантів. Відтоді ця ікона стала символом духовного оновлення та народної єдності для всього слов’янського православного світу.

Варто лише додати, що сьогоднішнім українцям свято на честь чудотворної Казанської ікони Божої Матері може стати у великій нагоді. Воно повинно нагадати усім нам головний історичний урок: справжнє відродження України можливе лише за умови перезавантаження свідомості всього народу – тобто покаяння, переміни розуму, причому – на загальнонаціональному рівні.

А ще для цього треба звертатися за Небесною допомогою, підносячи щирі молитви Господу та Його Пречистій Матері, адже чудотворних Образів у нас для цього – дякувати Богові – дуже багато.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.