В Україні хочуть дозволити виїзд чоловікам за кордон, але є нюанс

Серед тих, кому українські парламентарі хочуть дати можливість виїжджати за кордон – студенти, спортсмени та інші громадяни, які не підлягають мобілізації.

Депутати українського парламенту запропонували відкрити кордони для українців-чоловіків, але тільки лише тоді, коли вони відповідають строго певним умовам. У Раді вже зареєстровані і направлені на розгляд профільного комітету два відповідні законопроєкти − №9075 і №9074.

Серед тих, кому парламентарі хочуть дати можливість виїжджати за кордон – студенти, спортсмени та інші громадяни, які не підлягають мобілізації. Але всі вони повинні заздалегідь узгодити свій візит за кордон з ТЦК (колишніми “військкоматами”).

Як випливає з документів, вищезгадані чоловіки повинні взяти на себе відповідальність повернутися в країну чітко в термін, на який вони не підлягають мобілізації (або протягом 30 днів після виїзду за кордон).

Але якщо терміни повернення додому прострочені і без поважних причин (стихійне лихо, аварія або хвороба — Главред), громадянина покарають. Або ж, як пропонують нардепи, такі люди повинні сплатити обов’язковий внесок на рахунок ВСУ, рівний прожитковому мінімуму за кожен прострочений день.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.