Стало відомо, чи буде в Україні вихідний 8-го березня

Це свято можуть взагалі скасувати в нашій країні.

В Україні Міжнародний жіночий день – 8-го березня офіційно було вихідним днем. Але все може змінитися, адже в “Дії” запустили спеціальне опитування щодо доцільності відзначення цього свята, пише ПІК.

Цьогоріч Міжнародний жіночий день припадає на середу і цей день мав би бути державним вихідним проте, в період дії воєнного стану, всі вихідні скасовані. Щоправда, кожен роботодавець має право ухвалювати рішення індивідуально і в недержавних компаніях працівникам таки можуть дати вихідний.

Крім 8 березня 2023 року, додаткових державних вихідних також не буде на Великдень. Адже наразі воєнний стан було подовжено від 19 лютого до 20 травня 2023 року.

Додамо, що напередодні на вебпорталі “Дія” запустили опитування щодо доцільності відзначення в Україні 8 березня, зокрема і того, чи варто залишати цей день вихідним. Частина українців вважають, що 8 березня у тому вигляді, який ми зараз бачимо, це ніщо інше, як комуністичний погляд на це свято.

Замість нього народні обранці пропонують встановити нову дату – День української жінки, який би відзначався щорічно 25 лютого (на день народження Лесі Українки).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.