Перевірте радіатор та газове обладнання дуже терміново: українців попередили на старті опалювального сезону

Українці вже готові до того, що цієї зими температура повітря в їхніх будинках може бути на кілька градусів нижчою.

Одним із головних завдань українців зараз є підготуватися та попрацювати над енергозбереженням. Для них зібрали 5 корисних порад щодо того, як зберегти тепло в будинку.

Як зберегти тепло в будинку взимку:
1. Насамперед заклейте щілини у вікнах та дверях, через які може виходити тепло, та утепліть їх. З цією метою використовуйте ущільнювач, герметик, теплозберігаючу плівку або паралон. Зверніть увагу на те, щоб двері та вікна щільно зачинялися.

2. Обов’язково вивільніть простір біля радіаторів. простежте, щоб вони не були закриті меблями, шторами чи спеціальними сітками. Адже таким чином ви лише перешкоджаєте розповсюдженню тепла.

3. Крім того, не зайвим буде встановити аркуш фольгованого паперу за радіатором. Така проста порада допоможе суттєво збільшити тепловіддачу.

4. Намагайтеся вдень залишати штори відкритими, щоб сонячні промені потрапляли до будинку. У той же час уночі навпаки – щільно закривайте штори та жалюзі. Це знизить швидкість втрати тепла та захистить від холоду.

5. За можливості замініть газове обладнання старше 10-15 років. Зверніть увагу, що такі прилади з роками стають менш ефективними, а відповідно споживають більше газу для тих же потреб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.