В Івано-Франківську на місці скверу, дороги та дитячого майданчика хочуть звести дві багатоповерхівки

Мова йде про ділянку на вул. Тролейбусній, поблизу ЗШ №24. Зараз там зелена зона, однак на її місці планують збудувати дві багатоповерхівки. Згідно з планом, вони також будуть знаходитись на місці дороги та частини дитячого майданчика.

Мешканці навколишніх будинків забили на сполох та вимагають недопустити будівництво.

“Забудова останнього зеленего скверу в мікрорайоні Пасічна попри 24 школу. ЖК “ВЕРТИКАЛЬ”. Дорога, яку нещодавно проклали до нового дитсадка згодом буде розбита важкою технікою. Обіцянки облагородити територію для жителів району залишились обіцянками”, – написав у “Фейсбуці” Юрій Прусак.

Мешканка мікрорайону Тетяна Башурина звернулася у мережі до міського голови Руслана Марцніківа.

“Пане мер! Поки Ви вивчали питання, вже все стало доволі ясно. Єдине залишилось незмінне- це бажання мешканців сусідніх будинків вдихати кисень, споглядати на зелень, мати можливість показати дітям, що таке трава, дерева і тінь, замість нескінченних багатоповерхівок. Дитячий майданчик – це не тільки висохла до пороху трава поміж трьома пісочницями. Ми просимо про допомогу. Адже матеріали закуплені, проект на сайті забудовника, а ми-люди, просто тіні, яких ніхто не чує. Ми не опускаємо руки. Допоможіть залишити нам цю зелену оазу. Будь ласка. Вихід завжди є навіть у найскладніших обставинах”, – пише Тетяна Башурина.

Вона додає, що дітей у навколишніх будинках дуже багато, тому ця зелена зона є необхідною. Будівництво планують в самому центрі житлового кварталу. Тому пані Тетяна припускає, що це небезпечно. Адже діткам прийдеться ходити попри будівельний паркан і може щось трапитися. До того ж будинки планують будувати висотою аж у 10 поверхів і дуже близько до вже існуючих.

“ЖК “Намстинка”! Гарні поверхи вже розпродані! Скажу більше, перший і другий під’їзд по генплану знаходяться на новій дорозі, яка веде до дитячого садка та житлового кварталу. Згідно з кадастровою картою, їхня ділянка заходить на сусідню прибудинкову територію і захоплює частину дитячого майданчика, який нещодавно “Свобода” подарувала місту (за гроші облради)”, – додає Іван Бородько.

Читайте також  Цифра тижня: на Прикарпатті спільники присвоїли на будівництві 300 тис. грн

На офіційному сайті БК “Вертикаль” справді вказано, що тут буде житловий комплекс “Намистинка” – житло комфорт класу. На сайті “Побудовано” опублікований план будинків та детальна інформація про житловий комплекс. Так, комплекс складатиметься з двох будинків висотою у 10 поверхів. Загальна кількість квартир – 140. Початок будівництва – ІІІ квартал 2018 року. Здача – ІІ квартал 2020 року. Квартири у будинках уже продають.

Власник БК “Вертикаль” Олег Лєпєнін у коментарях пояснив, ця земельна ділянка орієнтовною площею 0,48 га належить Упралінню Служби Безпеки в Івано-Франківській області. Її цільове призначення «Для будівництва та обслуговування багатоповерхових житлових будинків». Цього року виконком видав містобудівні умови та обмеження для будівництва, а також є декларація для виконання підготовчих робіт.

“По злій іронії долі і дорога, і дитячий майданчик знаходяться саме на території УСБУ, яка підлягає забудові, а не навпаки. Я не володію інформацією, хто та яким чином збудував їх на чужій землі. Та й нема змісту длубатись в минулому. Ми розмістили нові будинки таким чином, щоб існуючий дитячий майданчик в жодному разі не попав в зону будівництва, додатково збудуємо новий. Дорогу спершу частково прокладемо нову, виконаємо її з бруківки, а не з асфальту, який смердить влітку. Ніяких труднощів з проїздом не буде. Також ведемо перемовини з сусіднім забудівником Броніцьким В.М., який повинен відкрити проїзд по міській землі з боку тролейбусного депо”, – написав він.

Також забудівник повідомив, що частина квартир буде передана офіцерам СБУ.

У понеділок, 18 червня, мешканці ініціюють зустріч з міським головою, депутатом від округу та забудівником. Зустріч відбудеться о 18.30 приміщенні ЗШ №24.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.