Від 12 морозу до 8 тепла: Синоптик Діденко попередила про нестабільну погоду у четвер, 16 лютого

Прогноз погоди в Україні на четвер, 16 лютого.

Весна дедалі ближча, адже на велике церковне свято Стрітення Господнє вважається, що зима зустрічається з весною. Синоптик Наталка Діденко у себе на сторінці у Facebook описала погоду у четвер.

Вона не прогнозує якихось серйозних опадів 16 лютого. У більшості регіонів України нічна температура становитиме -2…-7, але у східних областях буде відчутно морозніше – не менше -7 та максимально до -12.

Упродовж дня потеплішає, повітря прогріється від 0 до +3, а на західній Україні буде ще тепліше – в районі +4…+8. На сході країни, навпаки, прогнозується найхолодніша температура з “мінусами” – 1…-4.

У Києві прогнозується суха та свіжа погода. Вночі температура опуститься до -3, а протягом дня, навпаки, повітря прогріється до +3.

Як і вся зима, погода у лютому в Україні, за прогнозом синоптиків, швидко і часто змінюватиметься.

Все через те, що проходитимуть повітряні маси Арктичного походження, що викликає похолодання, а в решту днів варто очікувати відлигу та помірні морози.

За прогнозом синоптика та кандидата географічних наук Ігоря Кібальчича, у другій половині поточного тижня, тобто саме з четверга, 16 лютого продовжуватиме потужну дію антициклон.

Але ближче до приходу вихідних його має змінити циклон зі Скандинавії, який принесе погіршення погодних умов.

Так, за даними Метеопрог, у четвер, 16 лютого все ж таки опади можливі у східних областях у вигляді невеликого снігу.

У західних областях вранці можливий туман, сильний вітер, як останні пару днів, синоптик Ігор Кібальчич не прогнозує – 5-10 м/с змінних напрямків.

За прогнозом, у вихідні стане ще тепліше, але опадів стане більше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.