Білорусь готується до війни – посол України

Загроза нападу білоруських військ на Україну буде доти, доки армія РФ там, сказав український посол.

Посол України в Білорусі Ігор Кизим заявив, що війська РБ та Росії готуються до війни. Втім, як запевняє посол, білоруський диктатор Олександр Лукашенко “опиратиметься цьому до останнього”.

Про це дипломат сказав в інтерв’ю Європейській правді.

“Білорусь готується до війни, і це не секрет. Зокрема, про це неодноразово Лукашенко казав.Питання полягає в іншому – до якої війни готується Білорусь? Офіційні посадовці говорять, що вони збираються захищатися, і ні на кого не збираються нападати”, – сказав Кизим.

Він наголосив, що присутність російських військових у Білорусі – це головний ризик. Доки окупаційні війська перебуватимуть на території РБ, доти існуватиме загроза наступу на Україну.

“Але ви ж розумієте: коли ми говоримо про загрозу з боку Білорусі, то йдеться не лише про білоруську армію. Вторгнення 24 лютого відбулося з території Білорусі, хоча це були російські війська. Тому наявність російських військ на території Білорусі – головний ризик. Я казав це від самого початку: “Скільки там будуть присутні війська РФ, стільки звідти існуватиме загроза”, – зауважив він.

Загроза наступу з Білорусі
Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що рівень загрози наступу з боку Білорусі зростає. Але, як запевняє українське військове керівництво, ЗСУ слідкують за ситуацією і вживають необхідних заходів.

Тим часом міністр оборони Олексій Резніков зауважує, що ризик участі військовослужбовців збройних сил Білорусі в повторній спробі наступу на Україну цієї зими існує. Втім, це не в інтересах керівництва республіки.

Очільник українського розвідки Кирило Буданов вважає, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко боїться безпосередньо вступати у війну проти України і не допустить цього.

Читайте також  Виявлена унікальна мутація коронавірусу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.