2 години тому! В США вмазали Путіну – капітулюй і виводь війська. Такого не чекали, Зеленський радіє!

Зараз українці нарощують сили на лівобережжі Дніпра. В США попереджають РФ, що незабаром їм доведеться підписувати капітуляцію і визнавати поразку у війні.

Американський генерал, колишній командувач армією США в Європі Бен Годжес зазначив, що хто контролюватиме Крим, той виграє війну.

«Коли мене просять оцінити український наступ 2023 року, я раджу запитати про це командувача Чорноморського флоту Росії. Думаю, він скаже, що українці роблять велику роботу, тому що його Чорноморський флот змушений передислокуватися з Севастополя в порти далі на схід», – пише Годжес.

За словами генерала, зараз український контрнаступ — це набагато більше, ніж протистояння на полі бою. Україна проводить багатопрофільні операції. Це означає — повітря, сушу, море, космос, кіберпростір.

«Усі ці речі спрямовані на досягнення результату. Ним має бути звільнення Криму», – наголошує Бен Ходжес.

Зокрема, він визнає, що наземна частина контрнаступу сповільнилася. Але наступ на півдні має допомогти ізолювати Крим, перерізавши Керченський міст. Та для цього Україні треба більше зброї великої дальності.

«Україна змусила російський Чорноморський флот покидати Севастополь за допомогою кількох ракет Storm Shadow. Уявіть, якби вона мала хоча б 50 чи 100 ракет типу ATACMS на 300 кілометрів. Або німецькі TAURUS. Усі російські штаби й логістичні центри — не тільки в Криму, але й у Запорізькій області й по інший від Дніпра бік Херсонщини — зникли б. Тому я більш ніж оптимістично дивлюся на досягнення контрнаступу», – зазначає Бен Годжес.

Зазначимо як американський генерал стверджує, що зараз українці нарощують сили на лівобережжі Дніпра. І це може мати велике значення.

«Крим — вирішальна територія. Хто контролюватиме півострів, той виграє війну», – підсумовує генерал Годжес.

Читайте також  «Ніколи ми не будемо братами»: кому вигідна ненависть між Україною і Росією

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.