Коли буде безперебійне постачання світла: відповів енергетик Олег Сеник під час форуму в Франківську (ФОТО)

15 та 16 грудня в місті Івано-Франківську відбувається головна економічна подія року для Прикарпаття – дводенний форум проєкту «Розвиток бізнес сектору України».

DSC 0013 scaled

В цілому форум зібрав близько двохсот учасників. Кожен з них міг взяти участь в панельних дискусіях, які були зосереджені на таких темах, як післявоєнне відновлення економіки країни, можливості та перспективи розвитку для бізнесу та енергобезпека.

DSC 0007 scaled

Власне, остання тема панельної дискусії про енергобезпеку, а також альтернативні джерела енергії, викликала чималий інтерес в учасників форуму. Зокрема, про актуальну ситуацію з енергопостачанням на Івано-Франківщині розповів технічний директор АТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник.

DSC 0010 scaled

За його словами, у компанії із розумінням ставилися до бізнесу. Відтак графіки відключень світла складалися таким чином, щоб бізнес міг працювати. Але дійшли до межі, тому застосували графіки обмежень. Довели його до схеми 4 на 4.

«Відносно звернень, їх сотні, тисячі, щодня. Багато є нарікань на те, що невчасно включили, або невчасно – виключили. Є нарікання на будинки, де горить світло завжди. Мовляв, є бідні та багаті. Відтак, ми проводимо діалог з владою. Це складний процес. Наразі ліміти дозволяють нам зробити графік 12 на 12. І бізнес нас теж розуміє. Такі реалії. Починаючи із цього тижня ми йдемо по 4 години», – розповів Олег Сеник.

DSC 0041 scaled

Модератор панельної дискусії Оксана Камінська поцікавилася у представника «Прикарпаттяобленерго», коли вдасться дійти до того, щоб ми знову повинні бути зі світлом. На це Юрій Сеник відповів так:

«Ми готові відновити подачу енергопостачання для споживачів в любу секунду. Але ми залежимо від «Укренерго». А для ремонт повноцінного в регіонах, як каже керівництво компанії, на це потрібно рік-два. Це питання більше до них».

Читайте також  В Івано-Франківську в гуртожитку студент влаштував різанину

DSC 0043 scaled

Нагадаємо, що проєкт «Розвиток бізнес сектору України» реалізовує команда Івано-Франківської ТПП за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та спрямований він на стабілізацію економіки країни в непростий час.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.