На Франківщині розлючений натовп напав на жінку з дитиною

Група людей заблокувала авто, в якому перебували жінка з дитиною.

У селі Космач, що на Франківщині, місцеві мешканці заблокували автомобіль жінки з 6-річною донькою та побили їх, бо вважали, що вона приїхала шпигувати за їхніми чоловіками, щоб “здати” їх військкомату.

Про це потерпіла Іванна Ванджурак розповіла на своїй сторінці у Facebook.

За словами жінки, після нападу у неї струс мозку, а в дитини – забій носа.

Іванна Ванджурак розповіла, що їхала на пошту в Космачі. В центрі села машину зупинив натовп розлючених жінок. Зі слів потерпілої, деякі з них були напідпитку, у них були дубинки, битки, різні металеві “штуки”. Після розмови та перевірки телефону потерпілої натовп спочатку відпустив жінку.

“Я їм пояснила, що їду з дитиною на нову пошту, і що я місцева із сусіднього села, вони з наїздом сказали, щоб я показала свій телефон, чи я їх там не знімала, я зразу взяла в руки телефон і одній жіночці все показала, вона побачила, що там нічого немає, і сказала – ну нехай їде поки їде… І тут вони мене з горем пополам відпустили, хоча рух був на дорозі сильно перекритий цим натовпом…” – розповіла Іванна.

Проте коли жінка вже поверталася з пошти тією самою дорогою, її автівку знову зупинили і почали говорити, що вона – “навідниця” військкомату.

“Всі ці люди просто їдуть на мою машину, я встигла замкнути двері і відкрила вікно, і декілька осіб почали мене знову питати, хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я навідниця воєнкому!!! Що я приїхала до них у село здавати їх і здавати їхніх чоловіків. І це було вже з криками, з погрозами та матами в мій бік сказано… І тут почалося все пекло. Вони почали бити машину (трясли так машиною, хотіли машину перевернути), почали витягувати мене через вікно, виривати мені волосся і вирвали ключі з машини, вони хотіли всіма способами витягнути мене з машини, я почала кричати, що в машині дитина, надіялася на хоть якусь людяність, але одна жіночка запхала биту у вікно і дала в голову дитині, в той час як інша мене тримала за волосся і я нічого просто не могла зробити”, – розповіла вона подробиці нападу.

Читайте також  Прикарпатські енергетики шиють маски для лікарів (ФОТО)

За словами жінки, потім звідкись узялись дві її знайомі та односельчанки. Вона впустила їх до машини, одна взяла дитину на руки і почала прикривати собою, інша допомагала вибратися з рук натовпу.

“Потім вони якось відчинили з мого боку двері і хотіли мене витягнути, я навіть уявити не можу, що б тоді було. В один момент один вуйко закричав, що всі сюди, це не та машина, яка нам потрібна була, ми попутали! І ззаду приїхала інша машина і вони, так би мовити, переключилися на ту машину”, – зазначила Ванджурак.

Реакція поліції
В поліції Івано-Франківської області наразі з’ясовують обставини інциденту.

“6 лютого на лінію 102 надійшло повідомлення про конфлікт за участі місцевих мешканців у селі Космач. На місце негайно виїхали керівництво обласної, районної поліції та слідчо-оперативна група. Поліцейські з’ясували, що мешканці отримали неправдиву інформацію, яка була розповсюджена по локальних групах у соціальній мережі. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулися сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Вони були доправлені до місцевої лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди й невдовзі люди розійшлися. Наразі очікуються результати експертиз від медиків, після чого буде вирішено питання щодо надання правової кваліфікації події.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.