Москва: У Сирії розбомбили сходку лідерів ІДІЛ

Інформацію про нараду Росія отримала нібито від сирійської опозиції.

1735454

У Сирії російська авіація завдала ударів по місцю сходки польових командирів “Ісламської держави”. Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков, передає РІА Новости.

Зустріч ватажків ІДІЛ проходила поблизу столиці терористів, міста Ракка. У результаті бомбардування будівлю, де зібралися терористи, було повністю знищено, заявляють у Москві.

За словами Конашенкова, інформацію про плановану зустрічі командирів ІДІЛ в понеділок передав російській стороні представник одного із загонів сирійської опозиції, що діють на північному сході Сирії.

“Літаком Су-34 було завдано авіаційний удар. У результаті прямого попадання коректованою авіабомбою будівля з усім вмістом була знищена”, – сказав Конашенков.

Всього за минулу добу літаки Повітряно-космічних сил Росії виконали в Сирії 121 бойовий виліт і завдали ударів по 424 об’єктах.

У результаті бомбардувань, за його словами, були знищені опорний пункт терористів в провінції Алеппо, зенітно-ракетний комплекс Оса, раніше захоплений терористами у сирійської армії, артилерійські знаряддя в провінції Хама і великий склад боєприпасів угруповання Джебхат ан-Нусра в районі населеного пункту Зербо.

Крім того, були нанесені удари по великій базі ІДІЛ в провінції Хомс, в результаті чого був зруйнований ангар з військовою технікою, і по опорному пункту терористів в провінції Латакія в околицях Ель-Хадра.

26 грудня армія Асада заявила про ліквідацію лідера екстремістського угрупування “Фронт революціонерів Сирії” Ліда Мухаммада аль-Масаальма.

25 грудня, стало відомо про загибель лідера “Армії ісламу” Захрана Аллуша. Повстанці стверджують, що наліт на секретний штаб “Армії ісламу” було завдано за участю російської авіації. “Армія ісламу” – найбільше повстанське угрупування в Сирії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: