Ситуація складна: Парламент звернувся до світової спільноти у зв’язку з агресією РФ у районах морів

20 вересня парламент ухвалив заяву до ООН, Європейського парламенту, парламентських асамблей Ради Європи, ОБСЄ, НАТО, урядів і парламентів іноземних держав у зв’язку з агресією РФ в районах Чорного та Азовського морів і Керченській протоці. Про це повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Проект закону №8015 підтримали 329 народних депутатів.

Метою постанови є:

прийняття Заяви Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо засудження агресії російської федерації в районах Чорного та Азовського морів і Керченській протоці
надання допомоги Україні, як жертві агресії, у реалізації невід’ємного права на самооборону
вжиття ефективних колективних заходів для усунення загрози миру і подавлення актів агресії РФ в районах Чорного та Азовського морів і Керченській протоці, зокрема проведення операцій із забезпечення свободи судноплавства. Окрім цього, документ містить доручення Голові Верховної Ради України звернутися до Президента України щодо необхідності підготовки та затвердження Стратегії морської безпеки України.
Ще з 2014 року РФ позбавила Україну можливості використовувати значну частину активів і спроможностей Військово-Морських Сил, державного майна, в тому числі інфраструктури морського транспорту та енергетики на шельфі Чорного і Азовського морів.

“З 24 лютого 2022 року РФ почала блокувати та мінувати українські порти, обстрілювати комерційні судна і портову інфраструктуру. Держава-агресор цілеспрямовано знищує ракетами зерно- та паливні сховища, лабораторії, залізничну інфраструктуру та нафтопереробні заводи. Ми, як народні депутати України, разом з ООН, іншими міжнародними організаціями і партнерами повинні шукати рішення як повністю деблокувати порти, щоб уникнути глобальної продовольчої кризи та голоду у світі”, – зазначають автори законопроекту.

Читайте також  Це вже давно треба було зробити: зaкoн пpo лiквiдaцiю вcix пpopociйcькиx пapтiй вжe нa ocтaнньoму eтaпi. Подробиці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.