Директорка школи під Києвом, яка здавала окупантам позиції ЗСУ, втекла за кордон

Директорка приватної школи під Києвом Алла Душкіна, яка звинувачується в здачі позицій ЗСУ російським загарбникам та пособництві окупантам, й була випущена судом під заставу в 500 тисяч гривень, втекла з України та перебуває в іншій країні.

Про це 7 вересня повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Telegram.

Він уточнив, що інформацію про втечу фігурантки справи оприлюднив на судовому слуханні адвокат.

“Прокуратура перевіряє дані про перетинання нею кордону з Угорщиною. Йдеться про директора київської школи Аллу Душкіну, яку звинувачують у здачі позицій ЗСУ в обмін на посаду міністра освіти. Наприкінці липня вона вийшла із СІЗО за півмільйона гривень”, – йдеться в публікації.

Журналіст звернув увагу, що у суду були “залізобетонні докази”, зібрані слідчими, про листування зрадниці з противником про розташування військових ЗСУ. Проте жінку відпустили під заставу, і в підсумку підсудна вже перебуває за кордоном.

Нагадаємо, що раніше влітку на перше судове слухання обвинувачена не з’явилася нібито тому, що була на лікарняному. Тоді засідання перенесли на кінець серпня.

Душкіній, яка працювала директоркою школи-садка в Коцюбинському, у справі про колабораціонізм на держзраду загрожує тюремний термін від 15 років до довічного.

Перед цим жінка була директоркою Печерської гімназії № 75 в Києві, перебувала в жіночому русі та однойменній партії “ЗА Майбутнє”, пробувала потрапити в політику – у 2020 році балотувалася в Київську міськраду 9-го скликання від вище зазначеної політичної сили в окрузі 8, але без успіху.

Додамо також, що про затримання зрадниці правоохоронці та прокурори інформували на початку липня. Розслідуванням було встановлено, що під час перебування російських інтервентів у Київській області, обвинувачена надавала ворогу допомогу, за що їй пообіцяли посаду міністра освіти при окупаційній владі.

Читайте також  Тереза Мей йде у відставку: чи означає це скасування Brexit?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.