Штраф понад 5000 грн або арешт на 15 діб: для українців запровадили жорстоке покарання, щоб язика не розпускали

Парламентарі пропонують карати “невдячних” українців

Нерідко громадяни дозволяють виявляти неповагу до військовослужбовців, які повертаються з фронту. Щоб викорінити це явище, народні депутати пропонують запровадити відповідні штрафи.


Зокрема, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №10014, в якому пропонується карати будь-яку людину за публічні образи військовослужбовців, недоречні причіпки чи перешкоду у реалізації ними своїх прав та свобод.
Пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею 185 – “Неповагу до військовослужбовця Збройних Сил України, інших, утворених відповідно до законів України військових формувань”.

Крім того, згідно із законопроектом каратимуть за неповагу до співробітників ГУР, Служби зовнішньої розвідки, СБУ, УДО, Державної спеціальної служби транспорту, Держспецзв’язку, Нацгвардії, ДПСУ.

Запропоноване покарання – штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів (3400-5100 гривень), адміністративний арешт терміном до 15 діб, громадські роботи терміном від 50 до 60 годин, виправні роботи терміном від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку чи громадсько-корисні роботи строком від 240 до 360 днів.

“Саме від цих героїчних людей у ​​погонах залежить доля і майбутнє нашої країни. На вдячність за це українське суспільство, у тому числі державні інституції всіх рівнів, усі громадяни повинні шанобливо ставитися до своїх захисників та героїв, виявляти подяку, повагу та піклуватися про всіх їх життєвих проблемах”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.