Байден: Зеленський не хотів чути попередження про вторгнення

Президент США Джо Байден заявив, що президент України Володимир Зеленський відкидав його попередження про те, що Росія вторгнеться до України.

Про це Байден сказав у п’ятницю під час політичного збору коштів у Лос-Анджелесі, повідомляє Європейська правда з посиланням на агентство Bloomerg.

“Я знаю, що багато людей думали, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і ми мали дані для підтвердження, що він (путін. – Ред.) збирається перейти кордон. Не було жодних сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, і багато людей також”, – сказав президент Джо Байден.
Він утім визнав, що можливість повномасштабного вторгнення президента росії путіна могла видаватися надуманою. “Я розумію, чому вони не хотіли цього чути, але він увійшов”, – сказав президент США.

Байден звинуватив Путіна у “спробі знищити культуру, не лише націю, а й культуру” України, і сказав, що російський лідер вважає столицю України Київ “престолом матінки-росії”.

Сполучені Штати почали піднімати тривогу через підготовку Росії до вторгнення в Україну за багато тижнів до того, як путін оголосив про “спецоперацію” 24 лютого.

Нагадаємо, що дата нападу озвучувалася як 16 лютого, до того часу було вивезено дипмісії західних країн. Проте Володимир Зеленський 19 січня звернувся до українців з відеозверненням, де закликав не піддаватися паніці і вірити в ЗСУ та Україну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.