Губернатор Прикарпаття створює кращі в Україні умови для внутрішньо-переміщених осіб

«Близько 100 тисяч метрів квадратних житла ми плануємо побудувати на Івано-Франківщині для сімей, які через війну втратили власні помешкання» – про це повідомила у Telegram голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Йдеться про квартири, які внутрішньо переміщеним особам будуть надавати одразу з ремонтом. Також, такі помешкання будуть мінімально оснащені технікою та меблями.
Крім того, місцева влада також розглядає можливість викупу уже готових квартир.
«Всі квартири перебуватимуть у державній власності. Після того, як буде відновлено будинки переселенців у містах, де вони жили до війни, вони переїдуть, а ці квартири надаватимуть військовослужбовцям та всім, хто стояв у черзі на житло.» – пояснила Онищук.
На даний час спільно з міжнародними партнерами проводиться комплексна реконструкція, ремонт і оснащенням приміщень соціального призначення, щоб до кінця літа переселити туди людей.
Таким чином, Прикарпаття є лідером серед областей західного регіону по створенню умов для внутрішньо переміщених осіб.
Раніше в Офісі президента повідомляли, що протягом року держава планує забезпечити тимчасовим житлом 186 тисяч переселенців, надавши їм понад 53 тисячі квартир, які залишатимуться у державній власності.

https://t.me/onyshchuksvitlana/1860

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: