Через дощ при мінусовій температурі дороги Прикарпаття перетворилися на лід (фото)

Через дощ при мінусовій температурі дороги України перетворилися на лід.

У зв’язку з раптовим утворенням ожеледиці на ділянках доріг Н-09 “Мукачево-Львів” в Рогатинському районі та Н-10″Стрий-Мамалига” в Долинському районі виникли труднощі з проїздом на межі Івано-Франківської та Львівської областей.

Про це повідомив начальник служби автомобільних доріг Івано-Франківскої області Василь Буджак.

“Є небезпека також утворення ожеледиці і на перевальних ділянках у Надвірнянському, Косівському і Верховинському районах. З метою ліквідації ожеледиці та мінімізаціі наслідків негоди підрядними підприємствами, окрім чергової техніки, залучено чотири солерозкидачі на дорогу Н09, три піскорозкидачі і два солерозкидачі на дорогу Н10. Просимо вибачення за незручності”, – зазначає Василь Буджак.

За його словами, дорожні служби працюють в круглодобовому режимі, з метою ліквідовувати слизькість на дорогах згідно визначеного ДСТУ терміну.

“Немає засобів запобігання природним катаклізмам, проте важливо і необхідно вчасно у визначені терміни їх ліквідувати”, – наголошує головний дорожник області.

Як повідомили Фіртці компанії ПБС, яка обслуговує дорогу Н-09 “Мукачево-Львів”, техніка працювала цілу ніч.

“У фірми ПБС машини також не на гусеничному приводі і сиплять позаду себе. Щоб пройти по суцільній ожеледі 70 км до Рогатина з Івано-Франківська знадобилось більше трьох годин. Більше того, попередження про ускладнення погодних умов (і відповідно цілодобове чергування) ми одержали на 26 листопада, а не на 24. Прийшлось вночі з суботи на неділю екстренно піднімати людей і випускати машини на лінію, – кажть в компанії. – Це локальний прояв несприятливих природніх факторів. Фірма ПБС все-таки вклалась в регламентні терміни”.

Синоптики попереджають, що вдень 26 листопада та протягом доби 27 листопада в Івано-Франківській області очікується ускладнення погодних умов: сніг та мокрий сніг. Місцями очікується сильний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см). На дорогах ожеледиця.

Читайте також  20 за день: "добровольці" возять медиків з сіл на роботу у Франківськ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.