Британія запровадила санкції проти “гаманців” путіна — Кабаєвої, її бабусі, колишньої дружини та інших родичів

МЗС росії відреагувало на нові обмеження.

Подія: Велика Британія запровадила санкції проти “тіньової мережі”, яка фінансує розкішний спосіб життя путіна. Про це йдеться у пресрелізі британського уряду.

Деталі і коментарі: Зокрема, санкції накладені на гімнастку Аліну Кабаєву. Вважається, що вона має тісні особисті стосунки з путіним. За даними ЗМІ, Кабаєва є коханкою кремлівського диктатора і матір’ю трьох його дітей. Раніше вона була депутатом Думи від “Єдиної Росії”, а сьогодні очолює раду директорів “Національної медіа групи”.

Санкції також накладені на Анну Зацепліну — бабусю Аліни Кабаєвої та соратницю Геннадія Тимченка — давнього соратника путіна, від якого вона отримала розкішну квартиру в Москві. Обмежувальні заходи запроваджені і щодо ексдружини путіна — Людмили Очеретної. Після розлучення з путіним у 2014 році вона отримала пільгові ділові відносини з державними структурами. Британія наклала санкції й на інших родичів путіна: двоюрідних братів президента рф Ігоря та Романа Путіних, Михайла Шеломова, на близьких друзів та соратників кремлівського диктатора: Олександра Плехова, Михайла Клішина, Володимира Колбіна, Юрія Шамалова та Віктора Хмаріна. Обмеження передбачають замороження активів цих осіб у Британії та заборону відвідування країни.

Уряд Великої Британії зауважує, що офіційно путін має скромні активи, зокрема: невелику квартиру у Санкт-Петербурзі, 2 автомобілі радянських часів 1950-х років, причіп і гараж. Але насправді він покладається на свої “гаманці” — мережу сім’ї, друзів дитинства та обраної еліти, які мають вигоду від його правління і, у свою чергу, підтримують його спосіб життя. Розкішний спосіб життя путіна регулярно демонструється у ЗМІ, у звітах викривають його “зв’язки” з яхтою вартістю 566 мільйонів фунтів стерлінгів і палацом вартістю 1 мільярд доларів, які офіційно належать близькому соратнику Аркадію Ротенбергу, проти якого були введені санкції у грудні 2020 року. За даними британського уряду, нинішні санкції завдадуть удару по людях, які зобов’язані путіну своїм багатством і владою. “Сьогоднішні санкції ізолюють членів сім’ї та фінансистів глибоко в найближчому оточенні Путіна, посилюючи тиск на Путіна, оскільки він продовжує своє безглузде вторгнення в Україну. Ми продовжуватимемо запроваджувати санкції проти всіх тих, хто сприяє агресії Путіна, доки Україна не переможе”, — зазначила голова МЗС Британії Ліз Трасс.

Читайте також  США посилили санкції проти шанувальників РФ: У списку Кабаєва, Стремоусів та Сальдо

У Міністерстві закордонних справ рф відреагували на нові британські санкції. “Беручи до уваги вкрай недружній курс Великої Британії щодо нашої країни, щоб уникнути фінансових втрат та інших можливих проблем, рекомендуємо російським громадянам утриматися, якщо це можливо, від поїздок до Великої Британії та спроб оформлення британських віз”, — йдеться у повідомленні “РІА Новини, пише Цензор.НЕТ.

До речі, сьогодні Японія заборонила експорт до рф високотехнологічних товарів. “Мова йде про 3D-принтери, квантові комп’ютери та електронні мікроскопи. росія без технологій все більше нагадуватиме радянський союз. Санкції вже змушують рф використовувати комп’ютерні чіпи з посудомийних машин і холодильників у деякій військовій техніці, про що пише WP”, — відреагував у Telegram керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.