Від COVID-19 загинув молодий чоловік: “швидка” весь день возила його в пошуках лікарні

У Харкові помер 39-річний чоловік, якому поставили діагноз COVID-19. Під час лікування у нього стався інсульт, і швидка допомога цілий день його возила від однієї лікарні до іншої, тому що його ніде не хотіли приймати.

Чоловіка госпіталізували у 22-у лікарню з високою температурою. У нього був кашель і підтверджений COVID-19. Через кілька днів після лікування у нього стався важкий інсульт. Про це повідомляє блогер Олександр Ружанський на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, оскільки 22-я лікарня не займається профільним лікуванням інсультів, то пацієнта вирішили перевезти в іншу клініку. На спеціальній машині швидкої допомоги для заражених коронавірусом його привезли в одну лікарню Харкова. Але його там приймати відмовилися, тому що у нього COVID-19.

Після цього медики повезли чоловіка в іншу лікувальну установу, але там теж його не прийняли, хоча всі умови були. На цей раз відмову мотивували тим, що він із райцентру області, а це міська лікарня. Лікарі сказали, що треба його вести в райцентр.

Через те, що чоловіка возили туди-сюди цілий день він впав у кому прямо в машині швидкої допомоги. Після цього лікарі швидкої змушені були повернутися в інфекційне відділення лікарні, де пацієнта поклали в реанімаційне відділення і під’єднали до апарату ШВЛ.

За даними видання Newsroom, в Департаменті охорони здоров’я ХОДА підтвердили смерть 39-річного чоловіка. У зв’язку з інцидентом створили клініко-експертну комісію.

У мережі обурені діями медиків.

Не пацієнта з інсультом потрібно було возити по лікарнях, а викликати консультанта відповідного профілю до пацієнта! А тоді і вирішувати щодо того чи переводити, або транспортабельний, куди переводити, якщо є така необхідність. Хто придумав возити пацієнта з інсультом на фоні “ковіда” по лікарнях без попереднього проведення консиліуму на місці?!

Читайте також  Коронавірус: за добу в світі зафіксовано майже дві тисячі нових випадків хвороби

Та в нашій країні хворіти і потрапити в лікарню, смертельно небезпечно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.