«Зарплата вчителів зросте на 50%», – Павло Хобзей у Франківську про реформу освіти

У п’ятницю, 9 грудня, Франкіщину відвідав заступник Міністра освіти та науки України Павло Хобзей. За його участю обговорили реформу середньої освіти у партнерстві з місцевим самоврядуванням.

15409905_666520003509270_1931481395_o

На захід запросили освітян області та представників обласних територіальних громад (ОТГ). Павло Хобзей сказав, що освітня реформа в Україні розпочнеться 1 вересня 2018 року.

Зазначає, що позашкільна і методична робота мала б піднятися.

«Ми не маємо бути заручниками політичних ігор. Освіта повинна розвиватись і ми будемо над цим працювати», – каже Хобзей.

За його словами, реформа розпочнеться із початкової школи, а зараз триває активна підготовка. Каже, що освіта – конструктивна галузь, для розвитку якої треба мати мотивацію. Запевняє, що ця мотивація вже є.

«Зарплата працівників освіти має бути більшою, ніж середня зарплата в Україні. Та зараз, на жаль, вона є меншою. Зарплата вчителів зросте приблизно на 50%», – додає Хобзей.

Заступник міністра освіти освіти і науки вважає, що децентралізація є корисною реформою. Часто люди виїжджають із сіл, бо не можуть себе там реалізувати, і саме тому, каже, варто проводити такі реформи

«Реформи потрібні, щоб життя людей і у селі ставало кращим, – каже Павло Хобзей. – Рахуйте кожну копійку, яку ви маєте, робіть так, щоб гроші були ефективними. Ми зробимо все можливе для того, щоб у школах було належне середовище для навчання, та основна відповідальність тепер лежатиме на територіальних громадах».

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк зазначив, що складно жити і працювати у період реформи. Ще важче, коли їх одразу дві.

«Ми стоїмо на порозі величезної реформи освіти. Реформа децентралізації уже дала свої результати. Зараз ми маємо дві реформи, які треба поєднати і отримати хороший результат», – додає він.
Заступник голови ОДА Валерій Крецул каже, що у Європі ці зміни відбулись уже давно, ми ж наздоганяємо їх.

«Спочатку мешканці були не готові сприймати нові зміни. Та тепер у новостворених ОТГ видно покращення і людей не треба переконувати йти на зміни. Реформа буде продовжуватись», – додав Крецул.

Читайте також  Нові правили оплати за електроенергію: що робити, якщо маєте борг

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.