Арестович дав прогноз, скільки можуть тривати активні бойові дії та позиційна війна

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович вважає, що активна фаза наступальних дій військ Росії в Україні триватиме щонайбільше до 9 травня. Далі росіяни підуть на переговори.

В інтерв’ю “24 каналу” Арестович зазначив, що війна, розпочата Росією в Україні, може закінчитися протягом кількох місяців, якщо незабаром прибуде озброєння від західних партнерів.

“Сценарій цілком може бути такий – до 9 травня вони здохнуть, не зможуть активно наступати, а може це буде і раніше”, – сказав він.

Арестович додав, що далі може бути так звана позиційна війна – довга і складна як для України, так і для самої Росії. Ця фаза російського вторгнення може тривати до липня.

На думку радника голови ОП, після поразки в активній фазі наступу на Донбасі росіяни стануть “шовковими”, підуть на переговори.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Арестович сказав, що у Кремлі вже визнали, що Росія програла розв’язану проти України війну, яку там називають “спецоперацією”. Зараз російські окупанти вирішують, як підвести росіян до усвідомлення цього факту і як назвати провал “другої армії світу”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.