Зaгuблий півтора року тому солдат Роман Сворак з Прикарпаття востаннє повертається додому

Довгих півтора року сім’я не мала жодної звістки про місце знаходження свого батька Романа Йосиповича Сворака, який з перших днів повномасштабного вторгнення росії став на захист України солдатом стрілецького відділення 75 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ.

У червні 2022 року разом з побратимами Романа Сворака перевели в 111 бригаду Луганської тероборони, де на той час велися запеклі бої з ворогом, повідомляє Підпечерівський старостинський округ на Івано-Франківщині.

В одному із таких боїв підрозділ Романа потрапив під артилерійський обстріл росіян. Багато побратимів загинуло, а Роман був контужений. Після одужання саме у день свого народження, 23 липня, Роман телефоном спілкувався із сином Андрієм. Після цього зв’язок із батьком перервався. Як виявилося — назавжди.

Довгі місяці пошуків та надій не приносили бажаної звістки. Роман вважався безвісти зниклим.

І тільки 12 січня 2024 року зі слідчого відділу 2 управління Головного управління СБУ у Донецькій та Луганській областях надійшла постанова про встановлення особи Сворака Романа Йосиповича, 1974 року народження. Про це йдеться у висновку відповідної експертизи щодо ідентифікації тіла на ДНК, де вказано, що Роман Сворак, ймовірно, загинув у бою у серпні 2022 року, захищаючи територіальну цілісність нашої держави від російського агресора.

Сьогодні, 7 лютого, о 14 годині траурний кортеж із тілом нашого Героя прибуде до будинку №56 на вул. Грушевського у селі Підпечери.

О 18.30 відбудеться панахида. Похорон запланований у четвер, 8 лютого. Початок — об 11.00.

Земляків просять гідно зустріти односельчанина-Героя.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.