Антихрист, Демон та Сатана: Неймовірна схожость рогатої істоти з президентом РФ Володимиром Путіним підірвала мережу

Зображення антихриста зі старовинної італійської фрески XIV століття шириться мережею безупинно. З’явилися й інші картини аналогічних персонажів, до яких подібний кремлівський диктатор.

У мережі почали активно розповсюджувати зображення антихриста зі старовинної італійської фрески XIV століття, що знаходиться в бенедиктинському монастирі Помпоза, передають Патріоти України. Така увага до твору мистецтва з’явилася неспроста. Справа в тому, що інтернет-користувачі знайшли неймовірну схожості рогатої істоти з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Незабаром з’явилися й інші картини аналогічних персонажів, до яких подібний кремлівський диктатор.

Фотографіями робіт поділилася на особистій сторінці в Instagram українська актриса Єлизавета Гріненко. Вона опублікувала знімки стародавніх картин та скульптур, що зображають диявола, Сатану та демона Баала. “Кого ж ці персонажі нагадують…” – іронічно підписала українка.

Щодо фрески з антихристом, то її автор Вітале да Болонья є яскравим представником болонської художньої школи 14 століття. Поціновувачам мистецтва він відомий насамперед своїм поліптихом у церкві святого Спасителя та фресками собору Санта-Марія деї Серві в Італії.

Зображення рогатого супротивника Ісуса Христа, що видає себе за Месію, у виконанні Вітале да Болонья – є одним з найпопулярніших образів антихриста.

Фреска із зображенням антихриста. Абатство Помпоза, Кодігоро, Італія, 14 століття

Демон Баал – один із семи принців пекла. В “пекельному словнику” – книзі про ієрархію демонів – він зображений з головами жаби і кота, а замість ніг має павукові лапи. Найцікавіше, що на нього надіта корона, оскільки він вважався головним королем у підземному царстві. Справді, когось нагадує.

У мережі показали, як у стародавньому мистецтві зображували антихриста,  демона та Сатану, і знайшли схожість із Путіним | БукІнфо

Зображення Сатани з фрески “Похорон Сатани” (Собор Верони, Італія, 14 століття) також назвали в мережі дуже схожим на образ Путіна.

Олег Кавун on Twitter: "Фреска "Похороны Сатаны". XIV век. А кто у нас там  под георгиевским одеялком? https://t.co/5nAq9ciarE" / Twitter

А ось у російському місті Санкт-Петербург, у музеї образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва “Ермітаж” зберігається бронзова статуя диявола 12 століття. Виглядає вона як собака з обличчям людини. Обличчя якої саме людини – видно неозброєним оком.

Читайте також  Як сестри-близнючки разом із чоловіками-близнюками пішли на війну (ФОТО)

Антихрист, Демон та Сатана: Неймовірна схожость рогатої істоти з  президентом РФ Володимиром Путіним підірвала мережу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.