У РФ заявили, що ракетним ударом по Львову знищили “партії західної зброї”: Пентагон не підтверджує

Російські військові стверджують, що ракетними ударами по Львову 18 квітня знищили об’єкт, де “перебували великі партії західної зброї для України”. Таким вони називають нібито 124 об’єднаний центр забезпечення тилу командування сил логістики українських військ.

Офіційний представник російського Міноборони Ігор Конашенков підтвердив, що по українському місту випустили ракети повітряного базування ВКС РФ, передає російський “Інтерфакс”. Водночас у Пентагоні говорять про відсутність даних, що окупанти “знищили якусь із партій допомоги для України”.

“Знищено логістичний центр і великі партії іноземного озброєння, яке перебувало в ньому й надійшло за останні шість днів в Україну від США і європейських країн”, – заявив російський чиновник.

Також додав, що того ж дня загарбники “знищили великий склад боєприпасів” у районі Василькова на Київщині.

Загалом, за твердженням Конашенкова, оперативно-тактична авіація ВКС РФ завдала ударів по “84 військових об’єктах України”.

“Знищено: у Дніпропетровську завод з ремонту головних частин тактичних ракет “Точка-У”; у районі населеного пункту Зелене Поле командний пункт батальйону територіальної оборони; у районі населеного пункту Червона Поляна два склади боєприпасів і сховище пального”, – висловився він.

Представник російського Міноборони підкреслив, ніби за день російські ракети повітряного базування “вразили 16 українських військових об’єктів”.

“Серед них: два пункти управління, два опорні пункти підрозділів українських військ, а також місця зосередження особового складу й військової техніки противника у районах Попасної, Барвінкового та Червоного Лиману”, – стверджує Конашенков.

Він також похвалився, що ракетні війська й артилерія РФ вдарили по 331 військовому об’єкту в Україні. Обстрілами нібито було вражено “дев’ять пунктів управління, склад ракетно-артилерійського озброєння, 315 районів зосередження живої сили противника в районах Попасної та Новомайорська”.

Читайте також  Вiддaв життя зa Батьківщину зacлужeний вчитeль Укpaїни Пeтpo Кoвaлюк

У Пентагоні не підтверджують
У Пентагону нині немає інформації про те, щоб якусь із надісланих Україні партій військової допомоги було знищено атаками росіян. Про це на брифінгу сказав речник Міністерства оборони США Джон Кірбі, передає “Європейська правда”.

Його попросили прокоментувати заяви з РФ про те, що ракетні удари знищили склади, де нібито зберігалася зброя від західних союзників. Спікер відповів, що не може цього підтвердити.

“Я знаю, що вони завдали ударів по Львову, і останніми днями були удари по Києву. В нас немає повноцінних даних про заподіяні збитки, по чому вони цілилися і куди потрапили. Зараз у нас немає жодної інформації про те, щоб у зброю від Заходу цілилися, потрапили чи знищили її”, – підкреслив Кірбі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.