На Прикарпатті відкриють Парк Льодовикового періоду

У селі Старуня на Івано-Франківщині в межах фестивалю “Топіарі Арт-Раут”, який став одним із переможців конкурсу “Малі міста — великі враження” відкриють Парк Льодовикового періоду.

 

Ідея конкурсу належить ГО «Інститут культурної політики». І його вже вдруге поспіль реалізують Асоціація міст України та Український центр культурних досліджень за підтримки Мінкультури.

Як поінформував сільський голова Старуні Іван Мосюк, фестиваль “Топіарі Арт-раут” — культурний захід для мистецької еліти, туристів та місцевих мешканців. Парк Льодовикового періоду, який відкриють в межах заходу, представлять у формі театралізованої вистави. Будуть встановлені 4 великі (мамонт, носоріг, олень та тигр) і декілька малих топіарі-скульптур та одна стоянка людей Льодовикового періоду.

Крім того, запланований виступ українських фольк-рок-гуртів, стилізовані танцювальні номери та майстер-класи, вогняне шоу, ЗD-шоу доповненої реальності, шоу мольфарів, інформує Укрінформ.

Село Старуня — геологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення в Україні, яка розташована на 7 горбах по дорозі на Буковель.

Музейний фонд села нараховує 74 тисячі музейних предметів. Саме тут розташовані єдиний в Україні діючий вулкан та 19 стоянок первісних людей. А ще знайдені рештки носорогів і мамонта, які пролежали у землі щонайменше 20 тис. років і добре збереглися.

Довідка. Культурно-екологічний проект “ТапіарітіАрт-раут” став одним із переможців проєкту “Малі міста – великі враження”. На його реалізацію виділено 4,5 мільйона гривень.

Проєкт “Малі міста — великі враження” — конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На впровадження таких ініціатив у 2019 році Уряд виділив 50 мільйонів гривень. Цьогоріч у конкурсі перемогли 74 проєкти.

РЕКЛАМА:

Джерело.