Як платять пенсії українцям під час воєнного стану

“Укрпошта” з 3 березня проводить доставку пенсій, субсидій та інших соціальних виплат українцям. Перекази на банківські картки здійснюються у звичайному режимі – це найбезпечніший спосіб. А розклад та дні доставки до відділень визначаються з урахуванням поточного стану бойових дій.

Якщо ви отримували пенсії та субсидії через “Укрпошту” і не виїжджали та знаходитесь на своєму постійному місці проживання – просто чекайте на виплату вдома. Також її можна забрати у відділенні згідно з звичайним графіком виплат від “Укрпошти”. Переглянути їх список та графік роботи можна на сайті “Укрпошти” або у її мобільному додатку.

Якщо ви поїхали з місця фактичного проживання, зателефонуйте:

або в контакт-центр “Укрпошти” за телефоном 0 800 300 545, далі натисніть кнопку 2 – розділ “Пенсії, соціальні виплати та субсидії” (всі дзвінки безкоштовні);

або до Пенсійного фонду України за номерами телефонів або надайте інформацію через електронний кабінет.

 

У Кабміні також попередили про деякі нюанси виплат у воєнний час:

У містах і районах, де через бойові дії органи влади не могли працювати, люди отримають соціальну допомогу у попередніх розмірах. У наступних періодах усім, хто не отримав підвищення з 1 березня, органи соціального захисту населення здійснять донарахування.

Під час воєнного стану можна використовувати кошти грошової компенсації “Пакунок малыша” на будь-які необхідні товари. Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний сім’ями залишок через 12 місяців після перерахування коштів, то кошти залишаються в сімей.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.